Radiostilte

Jan Veenstra 8 feb 2024

Omtzigt is geschrokken van de financiële situatie van de overheid? Oh, echt waar? Nou, ik ben totaal niet verrast! Het is niet alsof we al jaren een patroon zien van financieel wanbeheer en beloftes die als luchtkastelen in de lucht hangen. Maar hey, beter laat dan nooit om tot deze schokkende realisatie te komen, toch?

En Plasterk, ja, die hield pittige gesprekken over de financiën. Ik kan me voorstellen dat ze daar met marshmallows en kussengevechten de problemen te lijf gingen. En natuurlijk, inhoudelijk ingaan op de situatie? Waarom zou je dat doen als je gewoon kunt besluiten om de mond te houden? Radiostilte, mensen! Niemand wil immers echt weten wat er speelt, toch?

Maar nu, oh nu, hebben we plotseling ‘andere financiële verwachtingen’. Ik veronderstel dat die verwachtingen zijn dat het geld uit de lucht komt vallen? Of misschien dat de economie wordt gered door eenhoorns die regenbogen poepen. NSC wil geen loze beloftes maken? Nou, wat een nobele intentie! Laten we allemaal klappen voor hun oprechte zorg voor bestaanszekerheid. Want zoals we allemaal weten, bestaanszekerheid wordt absoluut opgebouwd door politici die met hun hoofd in de wolken leven en kiezers paaien met sprookjes.

Dus laten we allemaal een diepe zucht slaken en ons verbazen over het feit dat onze regering eindelijk heeft ontdekt dat luchtkastelen niet bestaan. Wat een vooruitgang! Nu, laten we eens kijken wat ze zullen doen met deze revolutionaire inzichten. Oh wacht, ik hoor radiostilte.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties