Niet alles wat glimt is goud met Jennefer Mellink

Patricia Karla Bennarik 7 feb 2024

In een wereld waar men creativiteit uit zien door iets te creëren of schrijven, kijk ik op naar een aantal bekende Nederlandse schrijvers. Het analyseren van een schrijfstijl en het uitbreiden van mijn woordenschat vind ik cruciaal omdat ik het lezen interessant vind en het als een leerzame activiteit zie. De Nederlandse schrijfster Jennefer Mellink is op het gebied van literatuur talentvol. In dit artikel ga ik uitgebreider in op de lifestyle en het werk van Mellink en wat voor invloed zij heeft gehad op onze school.

Storytelling

Op maandag 5 februari 2024 hadden de studenten van de afdeling Marketing en Communicatie een verhaalwedstrijd in de aula en werden verrast door de enige echte Mellink. Als gast op onze school trok zij direct de aandacht door haar krachtige pitch. “Mijn naam is Jennifer Mellink en ik ben 38 jaar. Ik ben opgegroeid in Leusden en ontdekte mijn passie voor lezen doordat ik graag wilde dat jongeren meer zouden moeten lezen. Tot de dag van vandaag streef ik hiernaar. Ik heb actie ondernomen door diverse thriller Young Adult boeken te schrijven zoals Gebroken. Dit boek werd genomineerd als nummer één Young Adult thriller van het jaar.”

Verhaalwedstrijd

Mellink is ervan overtuigd dat studenten én jongeren lezen een interessante activiteit vinden als zij het juiste boek hebben dat hun interesse wekt. Daarom had zij de Marketing en Communicatie-studenten een schrijfopdracht gegeven. Mellink heeft ervaring met het stimuleren van de creativiteit van de leerlingen omdat zij daarnaast workshops geeft. Hierbij legt zij uit hoe je spanning opbouwt in verhalen. Dit werd de studenten uitgelegd. Iedere student ging aan de slag met het maken van een verhaal van minimaal een A4. Hier kregen zij een uur en vijftien minuten voor. Toen iedereen klaar was, werden de verhalen ingeleverd en gingen de docenten Jeroen van Dijk, Aaliyah Da Silva, Lars de Vries en Maria Garcia López overleggen met Mellink over welke student het beste verhaal heeft. Hierbij werd er naar de belangrijkste elementen gekeken: de grammatica, de verhaallijn en het overtuigingsvermogen. Overtuigen is immers de beste vriend van de afdeling Marketing en Communicatie en het is essentieel dat de spijker op zijn kop geslagen moet worden als het gaat om die term.

Bekendmaking winnaar

De winnaar is student Patricia Karla Bennarik. Als prijs krijgt zij dertig procent korting op een workshop van Jennefer Mellink. In deze alinea lees je wat student Karla te zeggen heeft over deze indrukwekkende overwinning: “Mijn verhaal Niet Alles Wat Glimt Is Goud gaat over het ultieme stappenplan om een succesvolle marketeer te worden. In mijn verhaal leg ik uit hoe je jouw kracht, ongeacht de situatie vast kunt houden, hoe je kunt inspelen op de behoeften van jouw klanten en op welke wijze je erachter kan komen dat specifieke onderwerpen waardevol kunnen zijn voor jouw verhaallijn of marketingplan. Dit is een trots moment voor mijzelf omdat ik altijd de drang heb om mijzelf te bewijzen. Bovendien is schrijven een van mijn hobby’s en kan ik niet wachten om dit fantastische nieuws te delen op mijn socials!”

Opmerking: het verhaal is fictief.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties