Dienstplicht voor vrouwen

Ine van de Donk 26 feb 2024

Tja, jullie wilden gelijke rechten. Laten we praten over de dienstplicht voor vrouwen. En nee, niet voor mijzelf. Ik heb als kleurenblinde een vrijstellingsbrief gekregen. Gelukkig voor mij, zijn mijn ogen geen optie!

Maar wel voor alle andere vrouwen tussen de 18/35 jaar. Kijk, ik ben de laatste die zegt dat alle vrouwen moeders moeten worden, dat vind ik ook niet. Echter zijn wel alle moeders biologische vrouwen. Het is raar maar waar, biologische vrouwen zijn nu eenmaal degenen die verantwoordelijk zijn voor het brengen van nieuw leven. Vrouwen die tussen de 18/35 zijn, lopen het minste risico op complicaties en is het voor het lichaam het meest gezond om zwanger te raken. Vrouwen tussen de 18/35 zijn op hun piek qua vruchtbaarheid.

Oorlogje spelen

Als wij nu wereldwijd met zijn alle oorlogje gaan spelen, gaan wij heel veel mensen kwijt raken. Jonge mensen, zij worden vermoord. Tragisch, maar waar. Op dat moment gaan we naar een nieuwe vergrijzing en is het fijn voor het voortbestaan van de mensheid, dat er nieuwe baby’s op de wereld komen. Op de wereld gebracht door vrouwen tussen de 18/35. Er is alleen een probleem, deze vrouwen zijn ook afgeschoten in de oorlog…

Ik ben enorm tegen de dienstplicht voor vrouwen. Überhaupt ben ik tegen de dienstplicht, ga lekker je oorlog zelf uitvechten en laat de burgers met rust. Maar goed, als ik aangeef tegen de dienstplicht voor vrouwen te zijn, krijg ik als weerwoord ‘tja, jullie wilden toch emancipatie, dit krijg je ervan’.

Sorry? Dienstplicht voor vrouwen is een stap terug in emancipatie en een flinke ook. Emancipatie gaat over gelijke rechten en kansen. Vrouwen het leger insturen heeft niets met gelijkheid te maken. Vrouwen moeten net zoveel de kans hebben om te worden wie ze willen zijn als dat mannen het hebben, daar gaat emancipatie over.

Eigen soort

Dat er rekening gehouden wordt met het zijn van vrouw. Inclusief baby’s, menstruatie, minder fysieke kracht enz. Emancipatie gaat over een eerlijk speelveld creëren voor mannen en vrouwen, zodat we allemaal de wedstrijd kunnen winnen. Emancipatie gaat over het erkennen dat vrouwen geen kleine versies van mannen zijn, maar een heel eigen soort. Vrouwen de oorlog in sturen? Vrouwen lopen op straat al veel meer gevaar dan mannen, in oorlog lopen zij een veel groter risico! Dienstplicht voor vrouwen is oneerlijk en alles behalve het gevolg van emancipatie.

Het is een straf. Een straf voor het willen hebben van een stem. Het is een straf voor het willen van een evenwaardige behandeling, het is vijftig stappen terug als het gaat over emancipatie.

Biologisch gezien hebben wij meer vrouwen nodig dan mannen. Vrouwen zijn nodig voor het voortbestaan van de mensheid. Waar één man wel een miljoen zaadcellen per keer schiet, heeft een vrouw met geluk twee eitjes per maand. Laten we vrouwen vooral niet afschieten in de oorlog.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties