Brood traditie van de Veluwe
Het Marktplein in Nunspeet wordt al 25 jaar getooid met de geur van versgebakken brood, een traditie die standhoudt onder de bekwame handen van Marc en Michel Smale, de gezichten achter Smale De Marktbakker. In weer en wind trotseren zij de elementen, hun broodkraam is een baken van warmte en lekkernij op de zaterdagmarkt.
De geuren van casino woudkoren pompoen, zuiderzee tijger volkoren en broodbewust tomatenbroodje vermengen zich met de vertrouwde sfeer op het Marktplein. Van Ermelo tot Amersfoort en verder, de bakkerij van Marc en Michel reist mee, met als vaste stek het gezellige Nunspeet.
Op een willekeurige zaterdag, ongeacht de weersomstandigheden, staat de broodkraam als een solide rots op zijn plek. Klanten schuiven aan voor de heerlijke lekkernijen, de handen van de bakkers snel en bedreven, alsof ze een symfonie van smaken creëren. Het is een dans van deeg en ingrediënten, een ritueel dat al 25 jaar de harten van klanten verwarmt.
Eén passie
Maar wie zijn Marc en Michel eigenlijk? Twee broers, één passie: brood bakken. In Nunspeet en elders delen ze hun liefde voor traditioneel vakmanschap. De namen Marc en Michel zijn misschien niet op ieders lippen, maar hun brood is dat zeker. Gedreven door hun toewijding aan ouderwetse kwaliteit, betrekken ze hun producten van ambachtelijke bakkers, waar handmatige arbeid en vakmanschap de kern vormen.
Smale De Marktbakker is niet zomaar een bakkerij; het is een familieverhaal dat begon in 1995 en blijft groeien. Het Marktplein in Nunspeet is het epicentrum van deze broodtraditie, een plek waar de geur van versgebakken lekkernijen je verleidt, ongeacht het weer. Het is een eerbetoon aan een echte familieonderneming, waar brood meer is dan voeding; het is een kunstwerk dat het hart van de gemeenschap voedt.