Camping De Witte Wieven

Arnold Bergmans 3 nov 2023

Er zijn plekken op deze aardbol die als een magneet aanvoelen, plekken waar je keer op keer naar terugkeert, zelfs na avontuurlijke omzwervingen. Voor ons is zo’n plek Camping De Witte Wieven in Nunspeet.

Na meer dan veertig jaar ervaring kunnen we nu eindelijk de reden achter deze betoverende aantrekkingskracht ontrafelen.

In de loop der jaren zijn we verliefd geworden op exotische bestemmingen, hebben we onze tenten opgezet in pittoreske bergdorpjes en hebben we de prachtige stranden van verre landen bewandeld. Maar hoe ver we ook zwerven, hoe verleidelijk de nieuwe bestemmingen ook zijn, er is altijd dat onweerstaanbare verlangen om terug te keren naar Camping De Witte Wieven.

Iets oers

Het heeft even geduurd voordat we begrepen waarom. Het is niet de idyllische omgeving, hoewel die adembenemend is. Het zijn niet alleen de comfortabele voorzieningen, hoewel die zeker van belang zijn. Nee, het is iets diepers, iets oers, iets waarvan we ons nu realiseren dat het onze ziel raakt.

Het is de verslaving aan oude gewoontes, aan de bekende gezichten van medekampeerders, aan de vertrouwde geuren van de natuur. Het is de endorfine die vrijkomt wanneer we de vertrouwde slagboom van de camping passeren, wetende dat we weer thuis zijn, al is het maar voor een kort verblijf.

Geneugten van het leven

Camping De Witte Wieven is als een oude vriend die ons altijd begrijpt, ongeacht waar we vandaan komen of wat we hebben meegemaakt. Het is een plek waar we terugkeren naar onze wortels, waar we ons verbinden met de eenvoudige geneugten van het leven. Het is een herinnering dat geluk soms te vinden is in de alledaagse dingen, in het gezelschap van vrienden en in het ontwaken met het geluid van fluitende vogels.

Dus laten we de betovering van deze plek niet verheerlijken. We beseffen dat er problemen en imperfecties zijn, zoals overal in het leven. Maar ondanks dat blijven we terugkomen, want ergens tussen de bomen en de geur van kampvuur, tussen de verhalen en het gelach, hebben we iets kostbaars gevonden. We hebben een plek gevonden die ons completeert, die ons eraan herinnert waar we vandaan komen en wie we zijn. Camping De Witte Wieven is onze oeroude verslaving, en we zouden het niet anders willen.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.