Geert de Grootste en de vernieuwde moderne devotie

Tom Pijnappel 23 nov 2023

De deur werd op een kier gezet door ‘t VVD-bestuur. Tovenaar Geert wist door die kier zijn gigantische Trojaanse paard met Venlose roots binnen te smokkelen. Pas toen de VVD’ers de staart van het paard in zicht kregen, voelden ze nattigheid.

Op 22.11.’23 om 21.00 uur stond het paard pontificaal geparkeerd in de Tweede Kamer en scheet doodgemoedereerd ruim een kwart van de VVD-zetels onder. Tegelijkertijd zag je aan Dilans gezicht hoe ze alvast bezig was haar keutel in te trekken over niet met Wilders in een kabinet onder zijn leiding. Ja, niet onder zijn leiding was met de kennis van toen op 22.11.’23 om 20.59 uur. Maar met de kennis van nu (1 minuut later) zag de wereld er compleet anders uit. Je moet wel principieel blijven en dat is de VVD wel toevertrouwd.

„De mens is een intelligent dier”, aldus mevrouw Ouwehand. Dat dier besloot vervolgens haar invloed te halveren en die van Geert ruim te verdubbelen. Daar is geen woord Spaans bij lijkt mij, maar of ze ook naar dit intelligente dier luistert en opschuift naar het Wilderiaanse gedachtegoed? Boeoeoe..! Aldus sprak de biologische koe Zaraloeistra.

Stikstofroulette minimale inzet 25 miljard

Is deze ontwikkeling zo slecht als gedacht door en voor progressief Nederland? 25 miljard uitgeven om boeren uit te kopen om een potje stikstofroulette te spelen met een zeer ongewisse uitkomst aangaande de reductie van de uitstoot? Liever niet aldus de nieuwe moderne devotie. Da’s een leuk zakcentje voor wat extra bestaanszekerheid (linksom). Arbeidsmigratieproblemen kent Geert als zijn Venlose broekzak, alwaar talloze arbeidsmigranten zich bevinden die in haveloze outfits op Venlose fietsen (soms fonkelnieuw) op en neer kachelen naar het nabijgelegen Duitse Kaldenkirchen. Met allemaal dezelfde bestemming. De uiterst sociaal geprijsde Duitse slijterij. Misstanden omtrent de haveloze horden arbeidsmigranten houdt de VVD deskundig in stand omdat die migranten zich zo gewillig laten uitbuiten door VVD stemmende ondernemers met als specialiteit het malafide uitzendbureau. Dat aanpakken is wat de SP al jaren bepleit. Linksom dus.

Geert en zijn poffertjesdealer

Dit land wil bovenstaande linksom en asielbeleid rechtsom en geen kapitalen uitgeven aan het milieu. Allah en Akbar worden door Geert (nu de allerallergrootste) verwezen naar het vriesvak van de koelkast. Of Geert het met zijn poffertjesdealer, Bakker Bart bedrijfsleider en zijn Dion (voormalig stafchef van de papegaai-FBI) ook voor elkaar krijgt? Hoe dan ook: Geert trakteert op oer-Hollandse poffertjes vandaag. Ze gaan er met boter en suiker in als verbindende Venlose lulkoek, als de wethoudertjes Hekking maar mee mogen doen. Ook als ze Omtzigt heten en christelijk principieel niet willen samen werken met Geert de Grootste.

En het CDA? Wie? Het intelligente dier heeft zijn stem verheven en Geert zag dat het goed was. Amen.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.