Tevredenheid uitstralen

Arnold Bergmans 9 okt 2023

De kunst van authentiek zijn en innerlijke voldoening.

In de kakofonie van onze moderne wereld, waarin maatstaven en verwachtingen zich als schaduwen om ons heen verzamelen, is er iets prachtigs aan het simpelweg normaal en authentiek zijn. We worstelen soms om onszelf te bevrijden van de dwangbuis van andermans meningen, om simpelweg ons eigen ding te doen en onze eigen weg te bewandelen.

Accepteren van onze tekortkomingen en fouten lijkt soms een strijd, een innerlijke tegenstrijdigheid. Maar in die acceptatie schuilt kracht. Want pas wanneer we onze tekortkomingen erkennen en omarmen, kunnen we de weg vrijmaken voor persoonlijke groei en verandering. Het is een teken van veerkracht om jezelf te confronteren, jezelf recht in de ogen te kijken en te accepteren wie je bent, met al je onvolkomenheden.

Onbereikbare idealen

Maar we moeten ook voorzichtig zijn met het streven naar perfectie. Het najagen van onbereikbare idealen kan leiden tot een leven dat ondraaglijk is onder het juk van zelfopgelegde druk. Gelukkig ligt er kracht in de oerdegelijkheid van simpelweg jezelf zijn. Het is een fundament waarop je kunt bouwen, een toevluchtsoord waar je altijd naar terug kunt keren wanneer de wereld te overweldigend wordt.

Het motto ‘doe waar je energie van krijgt’ is een kompas dat ons leidt naar innerlijke voldoening. In de chaotische stroom van verplichtingen en verwachtingen is het belangrijk om te onthouden dat het leven ook draait om het cultiveren van geluk. Door te investeren in activiteiten die ons hart doen zingen, geven we onszelf de ruimte om te groeien en te stralen. En wanneer we onszelf toestaan om te bloeien, heeft dat niet alleen invloed op ons eigen welzijn, maar straalt het ook uit naar de mensen om ons heen.

Omarmen

Uiteindelijk gaat het om balans. Het gaat om het omarmen van wie je bent, terwijl je ook streeft naar persoonlijke groei. Het gaat om jezelf toestemming geven om je eigen pad te bewandelen, terwijl je ook openstaat voor de lessen die het leven je biedt. En het gaat om het volgen van de weg die je energie en voldoening schenkt, terwijl je de wereld om je heen verrijkt met je unieke schittering.

In deze zoektocht naar authenticiteit, innerlijke voldoening en veerkracht worden we uiteindelijk de regisseurs van ons eigen verhaal, de auteurs van ons eigen geluk.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.