Temptation Island – verstandelijke vermogens

Han Maas 11 sep 2023

Ex-deelnemers van het programma Temptation Island beklagen zich dat ze gemanipuleerd zijn door RTL en dat ze psychische klachten hebben opgelopen, terwijl er geen nazorg is.

Temptation Island is een programma in een zonnig oord waar stellen van elkaar gescheiden worden en singles ze moeten proberen te verleiden, zuipend bij het zwembad. Dat lukt natuurlijk, anders is er geen – slechts bedekt door een string – reet aan. Peter van RTL pompt er niet voor niets Vorstelijk veel geld in. Geile kandidaten met psychische klachten zorgen voor het succes. Goedbetaald, dat wel, anders kunnen ze nu geen bekende advocaat inhuren om ter bevrediging nóg meer geld eruit te slepen: zo achterlijk zijn ze nu ook weer niet.

Dit schept een precedent, want Ron Brandsteder is ook aangeklaagd. Hij zou in Ron’s Honeymoonquiz, uit de jaren 80 en 90, het spel ‘De Scheve Toren van Pisa’ hebben gemanipuleerd. De ex-kandidaten beweren dat hun poppetjes eerder van de toren vielen dan die van voorgetrokken medekandidaten, waardoor ze ernstige psychische klachten hebben opgelopen waaraan geen nazorg is besteed. Dat ze inmiddels al drie keer gescheiden zijn zoals half Nederland, heeft er alles mee te maken – beweren ze. Voor de goede orde: ze zijn niet dementerend (dat zijn weer andere psychische klachten).

Postuum een klacht tegen Willem Ruis wegens grensoverschrijdend gedrag. Hij ging nogal tekeer tegen zijn kandidaten. Nog meer terug in de tijd, Fred Oster: cavia’s in een klein hokje die tegen elkaar racen kan echt niet volgens Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. En om een andere reden moet de titel van een kinderprogramma over dieren met terugwerkende kracht worden gewijzigd: Wie wil er mijn marmotje zien? kan echt niet meer volgens woke-Nederland, dat toen nog sliep, al is het uit de oude doos – uh… correctie, ik bedoel oudheid.

Terug naar het heden. Psychische klachten bij deelnemers van B&B Vol liefde. Een griezelige man kon zijn tantra-handen niet van vrouwen afhouden en een vrouw is nog steeds in shock omdat haar olijfboompje verkeerd is gesnoeid. Gelukkig worden we iedere dag op de hoogte gehouden. Het wachten is op een incident bij Heel Holland Bakt. Gemanipuleer met het zelfrijzend bakmeel bijvoorbeeld.

Wat is nog amusant amusement? Eindeloze verkiezingsdebatten in eindeloze talkshows? Pieter Omtzigt houdt het liever kort en met minder lijsttrekkers. Jeroen Pauw is van mening dat het toch spannend moet zijn. En ik zeg, ga rustig rond de tafel zitten, er zijn genoeg problemen in Nederland, dus je komt echt wel aan bod. Maar ga geen ruziemaken, dat zeg je toch ook tegen je kinderen?

Intussen heb ik me aangemeld als kandidaat bij Temptation Island, als single. In een e-mail heb ik een zeer uitgebreide motivatie gegeven. Het antwoord komt erop neer dat Peter van der Vorst twijfelt aan mijn verstandelijke vermogens. En daar twijfel ik dan weer aan, want een geschiktere kandidaat is er daardoor niet. Daar gaat het ook niet om, ik ben gewoon te oud en draag geen string. Dus heb ik die bekende advocaat ingeschakeld. Maar hij kan niets doen voor mij, waardoor hij opvalt.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.