Lieve demonstrant, daar weleens aan gedacht?

Remco Broek 12 sep 2023

Publiekelijk laat ik mij niet snel uit over politieke zaken, maar nu is er bij mij een punt bereikt dat ik dit toch wil doen. Ik erger mij namelijk mateloos aan de mensen die ogenschijnlijk het beste met ons en de aarde voor hebben en de manier waarop zij denken dit te moeten uiten. Het blokkeren van de A12 bij Den Haag.

Ja, ik onderschrijf dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen om de wereld leefbaar te houden. Ja, ik onderschrijf dat hierin een (grote) rol is weggelegd voor de politiek. Toch zal onze economie moeten doordraaien. Een economie die nodig is om centen te verdienen. Niet alleen voor onszelf, maar ook om de verandering die deze mensen voor ogen hebben te financieren.

Met (letterlijk op een snelweg) stilzitten op momenten dat je aan het werk moet zijn komen we er echt niet. Ook draagt het m.i. niet bij aan een stuk gedragenheid bij het ‘gewone volk’. Want naast de politiek heb je toch ook echt ons allemaal nodig om een verandering op gang te brengen.

Kortom ‘lieve’ demonstranten kap eens met deze onzin op werkdagen! Laat de hardwerkende Nederlander gewoon naar zijn werk gaan en doe dat zelf ook! Of ga gewoon naar school/universiteit of geniet van je pensioen. En als je dat allemaal niet kan, gebruik dan je creatieve brein eens om andere manieren te vinden om je standpunten duidelijk te maken in plaats van je op een warme dag onder te laten spuiten door een waterkanon op een geblokkeerde snelweg! Het kost de samenleving enorm veel geld.

Geld wat veel beter gebruikt zou kunnen worden om de verandering die nodig is te bekostigen! Daar weleens aan gedacht ‘lieve’ demonstrant?

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.