I’m your private chatter

Claude Aendenboom 1 sep 2023

Bijna iedereen chat de laatste decennia wat af via Facebook en andere sociale media. Ja, het is belangrijk om sociale contacten te hebben. Onze planeet is immers een klein dorp geworden.

In een mum van tijd mail je van Amerika tot in Afrika en van op de Noordpool tot in de Sahara. Je kan ook even chatten met je idolen, niet met allemaal uiteraard. Sommigen zijn werkelijk onbereikbare sterren.The sky is the limit. Zo heb ik met enkele Hollywood-acteurs gechat, ach dat zijn ook maar mensen zoals jij en ik. Vandaag schitteren ze, morgen lijken ze op oude duivels.

Te veel van het goede is immers ook niet positief. De ouwe gulden middenweg is nog steeds het beste, maar niet altijd. Bij kunstenaars mag er wel een hoek af zijn, enkel dan ben je als artiest voor de wereld interessant genoeg. Jawel, ook zangers en acteurs mogen een beetje speciaal zijn, dat vult sneller hun portemonnee. Toch zijn ze op een bepaald moment out of time, worden paria’s die men op straat of bij de bakker liever niet tegenkomt.

Liedje uitgezongen

Do you remember M.J.? Deze Afro-Amerikaanse zanger had vlak voor hij stierf een zichtbare lijdensdruk. Zijn liedje was uitgezongen. Heal the world? Veel is er niet veranderd op deze aardkloot. Bovendien was hij ook geen heilige, sorry fans. Maar dansen kon hij wel. Toch zijn er die schijnbaar moeiteloos hun nummertje blijven opvoeren. Ga maar eens naar een optreden van die andere M.J. die op zijn 80ste nog steeds zijn liedjes afdreunt: ‘If you start me up, I”ll never stop.’ Hij doet al zestig jaar zijn act, een lucratieve bezigheid. Yes, ‘Money, that’s what I want’, is een van zijn eerste songs waarbij ik nog steeds instant happy van word.

Sinds vijf jaar schrijf ik odes voor mijn idool M.J. en post die met vaste regelmaat op zijn Facebook. Op die poems reageerde de grillige zanger soms met een like. Maar bij irritatie verwijderde hij al mijn poems tot tweemaal toe. Momenteel chatten w… Ach ik heb nu even een writersblock, ik vrees dat dit allemaal ongeloofwaardig klinkt. Binnenkort ga ik mijn tachtigtal rolling poems publiceren in een dichtbundel met de titel I’m your private chatter. Zoals altijd in heel beperkte oplage, gesigneerd en enkel postuum verkrijgbaar bij mijn nichtje Nora. So catch it if you can. Satisfaction guaranteed.

 

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.