Een warme zondagochtend

Arnold Bergmans 14 sep 2023

Op betoverende zondagochtenden in Nunspeet krijgt Camping De Witte Wieven een vleugje gezellige magie. De rust die zich verspreidt lijkt een warme deken van knusheid en gemoedelijkheid. Met een dampende kop koffie in mijn hand en mijn trouwe viervoeters aan mijn zijde, reflecteer ik op de avonturen van gisteren – een ongetwijfeld bevredigende zaterdag.

Een van die avonturen draaide om Henk van die kleine en mijzelf, twee oude zielen met een jeugdige, ondeugende geest. Zonder helmen reden we op de scooter richting een voetbalwedstrijd in Nunspeet. De wind in onze haren, een paar biertjes voor de dorst, en dan terug naar de camping, waar de bingo op ons wachtte.

Ah, die bingoavonden waar gezelligheid en opwinding hand in hand gaan, en waar onze harten en nummers in koor bonzen. Gisteravond was een prachtige afsluiting van de dag, maar vandaag belooft weer zo’n heerlijke zondagochtend. Terwijl ik dit verhaal mail, is mijn vrouw Margherita zoals gewoonlijk bij de manege, waar haar helpende handen met dankbaarheid worden ontvangen.

De ochtendwandeling met de honden bracht me in gesprek met de buurman, die met een glimlach de wederopstanding van zijn vermiste kat deelde, die vanochtend om 5.00 uur naast zijn bed stond. Het leek alsof de kat zelf net zo verbaasd was als mijn buurman. Het zijn deze kleine momenten die een zondagochtend extra bijzonder maken.

Hier zit ik dan, terwijl de zon langzaam haar stralen over de camping werpt. Terwijl ik deze column schrijf, voel ik me een gelukkig man. Niet omdat alles perfect is, maar omdat deze camping, dit leven te midden van warme mensen en vreugdevolle gebeurtenissen, me herinnert aan de eenvoudige geneugten van het bestaan. De hectiek van het dagelijks leven lijkt hier te vervagen tot een vrolijke achtergrondmuziek, en ik besef dat dit is waar het werkelijk om draait.

Laten we dus nogmaals het glas heffen op die heerlijke zaterdag en deze knusse zondagochtend. Laten we samen genieten van de lachende gezichten, oprechte gesprekken en kleine wonderen om ons heen. Op Camping De Witte Wieven weten we dat het juist de alledaagse momenten zijn die ons hart verwarmen en ons leven zo bijzonder maken.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.