Elektrische auto van de zaak

Arnold Bergmans 12 aug 2023

Daar staat hij dan, glanzend en geruisloos, mijn nieuwste metgezel voor de komende jaren: de elektrische auto van de zaak.

Als fervent autoliefhebber kan ik niet ontkennen dat het wennen is. De vertrouwde motorgrom ontbreekt en in plaats daarvan word ik begroet door een rustige zoem terwijl ik mijn reis aanvang. Eenmaal onderweg besef ik dat ik een nieuwe routine moet ontwikkelen. Opladen is de sleutel, maar soms voelt het alsof ik meer tijd doorbreng bij laadpalen dan achter het stuur. Toch is er iets rustgevende aan dat moment van opladen, een moment om te reflecteren en me voor te bereiden op wat komen gaat.

Die rustige aard van de elektrische auto is echter een tweesnijdend zwaard. Terwijl ik me in het verkeer voeg, moet ik extra alert zijn, wetende dat anderen me mogelijk niet horen aankomen. Het besef dat deze stille krachtpatser ook kwetsbaarder is bij aanrijdingen omdat het niet het grootste model is, maakt me soms wat nerveus. Maar ik ben vastberaden om defensiever te rijden en anderen bewust te maken van mijn stille aanwezigheid.

Kinderziektes

Natuurlijk heeft elektrisch rijden ook zijn kinderziektes. Een plotselinge pech door een elektrische storing kan net zo onverwachts en frustrerend zijn als een traditioneel motorprobleem. Ik realiseer me dat geen enkele technologie immuun is voor onverwachte problemen, maar het vergt enige aanpassing om daarmee om te gaan. Gelukkig maakt de leaseauto die ik rij het leven een stuk makkelijker. De geweldige service van het leasemaatschappijteam heeft me keer op keer uit de brand geholpen. Hun snelle reactie op problemen en hun inzet om mijn zorgen weg te nemen, hebben mijn vertrouwen in elektrisch rijden versterkt.

Langzaam maar zeker begin ik mijn plek te vinden in deze elektrische wereld. De initiële twijfels maken plaats voor een gevoel van tevredenheid. Het rijden zelf is een verademing, met de soepele versnelling en het verminderde lawaai. Bovendien draag ik bij aan een schonere toekomst, en dat geeft me een goed gevoel. Terwijl ik het stuur van mijn elektrische leaseauto stevig vasthoud, realiseer ik me dat deze ervaring een symbool is van een stille revolutie in de autowereld. Elektrisch rijden is meer dan alleen een trend; het is de toekomst. Het vergt wel aanpassing, geduld en acceptatie van het onbekende, maar het resultaat is een duurzamere en schonere samenleving.

Dus hier ga ik, klaar voor een nieuwe reis met mijn elektrische metgezel. Een reis van wennen, aanpassen en groeien. Met de wetenschap dat ik een tevreden chauffeur zal zijn die, samen met vele anderen, bijdraagt aan een schonere toekomst. Want soms is het de moeite waard om uit je comfortzone te stappen en te omarmen wat de toekomst te bieden heeft. Elektrisch rijden – het is wennen, maar het is de moeite waard.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.