Om te kotsen

Eleonora van Vugt 30 aug 2023

„Het is om te kotsen”… Als je zoiets zegt of denkt, heb je het op z’n zachtst uitgedrukt behoorlijk gehad met deze of gene.

Wat zou het toch heerlijk zijn (op de vervelende nasmaak na) om al je ellende, zorgen oftewel alle negatieve shit er letterlijk uit te kunnen kotsen.

Dat je net zoals wanneer je net iets te aangeschoten bent en de misselijkheid al aan voelt komen, die vinger in je keel stopt en achteraf die verlichting/opluchting voelt.

Maar dan in plaats van de drank die in de weg zit die overload van negatieve emoties en chaos van zorgen en het gepieker erover kan legen in speciale ‘zorgspuugbakjes’.

En je dan ook letterlijk en figuurlijk verlicht voelt en de wereld weer aan kan.

Misschien begin ik wel een productiebedrijf voor deze speciale spuugbakjes maar dan in een mooie verpakking met een apart vakje voor smintjes en oh ja, bij aankoop van tien stuks krijg je er ook nog een gratis fles wijn bij.

Ik zeg, gat in de markt (in een parallel omniversum waar mijn op hol geslagen fantasie z’n eigen leven leidt).

Zo heb ik van mijn dag die nogal zorgelijk begon en ook nog eens met nul inspiratie, waardoor de angst voor een writer’s block er ook nog eens bij kwam, toch nog iets vermakelijks kunnen maken.

Niemand heeft behoefte aan een depressief verhaal over depressieve zaken toch?

In m’n gedachten heb ik afgelopen week al meerdere spuugbakjes vol gekotst met negatieve shit en ik realiseer me eigenlijk nu pas dat dat me daadwerkelijk ‘wat lichter’ heeft gemaakt.

Hoop dat jullie mijn toch enigszins aparte fantasie die ik met jullie heb gedeeld niet om te kotsen vinden.

Ik sluit in ieder geval met een glimlach af.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.