Een tijdloze avond van smaak en gastvrijheid

Arnold Bergmans 30 aug 2023

De culinaire reis naar Habibi in Nunspeet.

In het pittoreske hart van Nunspeet, verscholen tussen de sfeervolle straten, vinden gasten al ruim vijftien jaar hun weg naar het gastronomische juweel genaamd Habibi. Een eettent die meer is dan alleen een culinaire bestemming; het is een reis van smaak, herinneringen en gastvrijheid die generaties verbindt.

Voor de schrijver van deze regels, en zijn vrouw, is een vrijdagavond niet compleet zonder een bezoek aan Habibi. Al vijftien jaar lang is het hun heilige ritueel, een moment van ontspanning en verwennerij. Het is de plek waar pizza en shoarma tot kunst worden verheven, waar elke hap een symfonie van smaken is die het gehemelte betovert.

Maar Habibi is meer dan alleen een plek voor deze toegewijde bezoekers. Het heeft zich diep geworteld in de lokale gemeenschap en vanavond worden zelfs de kennissen van de schrijver uitgenodigd om mee te genieten van deze verborgen schat. De uitbaters van de nabijgelegen manege, de Witte Wieven, ervaren hier de warmte van een met zorg bereide maaltijd die de ziel voedt. Habibi is een ontmoetingsplek waar vriendschappen worden gesmeed en versterkt, en waar de sfeer doordrongen is van een welkome gloed.

Toegewijde medewerkers

De trotse eigenaar, Habibi, draagt zijn naam met trots en zet de standaard voor een onberispelijke avond. Samen met zijn zonen en toegewijde medewerkers uit Afghanistan, zorgt hij voor een naadloze ervaring die verder gaat dan alleen het serveren van gerechten. Het is een viering van culturele diversiteit, waar authentieke smaken worden gecombineerd met een warme gastvrijheid.

En wat is een perfecte avond zonder een perfecte afsluiting? Habibi begrijpt dit als geen ander en biedt een moment van zoete verwennerij met een heerlijke cappuccino. Het is als de laatste noot van een meesterlijk muziekstuk, de finishing touch die het etentje verheft tot een onvergetelijke ervaring.

In een wereld die voortdurend evolueert, blijft Habibi een oase van tijdloze traditie en genot. De uitnodiging om te dineren bij Habibi is niet alleen een kans om te genieten van heerlijke gerechten, maar ook om deel uit te maken van een gemeenschap die draait om liefde voor eten, gastvrijheid en samenzijn. Dus laat je verleiden door de verleidelijke aroma’s, de warme glimlach en en de hartelijke ambiance van Habibi. Laat je meenemen op een culinaire reis die je steeds weer wilt herhalen.

Tot vrijdag bij Habibi.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.