Een simpele zaterdag in augustus

Arnold Bergmans 14 aug 2023

Het is zaterdagochtend in het pittoreske Nunspeet en de zonnestralen schilderen een gouden tint over de omgeving. Een heerlijke dag vol belofte begint om 7 uur ‘s ochtends, wanneer mijn vrouw en ik aan de tafel buiten plaatsnemen. Een kop dampende koffie in de hand, het zachte briesje door je haren – het lijkt alsof zelfs de natuur vandaag in een vrolijke stemming is.

Terwijl wij de dag doornemen, vullen de lachende gezichten van buurtbewoners de straat terwijl ze genieten van dezelfde ochtendvreugde. Een blik op ons lijstje en de volgende stap is duidelijk: boodschappen doen. De verfprojecten roepen, en dus leidt de weg naar Praxis, waar een wereld van kleuren en mogelijkheden op ons wacht.

En laten we het harige familielid niet vergeten – de hond kijkt ons met glimmende ogen aan, in afwachting van zijn smakelijke traktatie. Bij Welkoop wordt onze voorraad aangevuld met hondenvoer en misschien wat extra knuffels voor de trouwe viervoeter.

Maar wat is een dag zonder een smakelijke traktatie voor ons? Het dorp Nunspeet biedt een keuze tussen een knapperige loempia of sappige kibbeling. Terwijl wij smullen, verbinden wij ons met de lokale gemeenschap en genieten wij van de warmte die dit schilderachtige dorp te bieden heeft.

Terug thuis wordt de creatieve geest gevoed door de verfspullen die eerder zijn aangeschaft. Wij transformeren gewone muren in kunstwerken en vullen de ruimte met persoonlijkheid en stijl. Terwijl de verf droogt, wordt de dag voortgezet met een rustige fietstocht door de schilderachtige wegen van Nunspeet. Het geluid van lachende kinderen en rinkelende fietsbellen vult de lucht terwijl wij de omgeving verkennen.

Maar de avond roept, en wij sluiten de dag op een unieke manier af – met een opwindend spel bingo. Gezeten rond de tafel, vullen wij de nummers in terwijl de spanning stijgt. Elke ‘bingo!’ wordt begroet met vreugdevolle uitroepen en speelse plagerijen.

En daar hebben wij het – een gewone zaterdag in augustus, doordrenkt met buitengewone genoegens. Een dag waarop wij samenkwamen met de gemeenschap, creativiteit omarmden en elkaar in de watten legden met kleine vreugdes. In het hart van Nunspeet werden herinneringen gecreëerd, en dat is waar het werkelijk om draait.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.