Love op cd

Claude Aendenboom 4 jul 2023

Ja, ik hou van alle vrouwen, mijn hart is echter groter dan mijn portemonnee en daarom vlucht ik altijd voor het liefdesgevaar. Ik ben nu een happy boeddhist, buikje en brede glimlach inbegrepen.

Toen ik op mijn twintigste logeerde in vaders berooide Brusselse kamer, schoot ik plots wakker door een luid erotisch getint liedje van Serge Gainsbourgh. Vader brulde: „Kloot, je bent een ware love-obsédé. Ik grinnikte: „Zo vader, zo zoon hè.” Ik gaf hem te kennen dat ik wilde slapen en dat hij dus de cd-speler moest uitzetten, het was middernacht. Twee minuten later snurkte mijn vader vredig voort.

In de lente van 2010 vierde onze familie mijn veertigste verjaardag in een chateau samen met de twee zoons van vaders eerste huwelijk. Ze behoren nog steeds tot de Waalse bourgeoisie. We haalden grappige en minder leuke anekdotes op van onze overleden vader. Daniel en Xavier wisten dat ik een fan was van The Rolling Stones. Na een eenvoudig maar heerlijk menu kreeg ik de mooiste Stoneslove-ballads op cd. Ik was in de hoogste hemel. Terug thuis stak ik de cd snel in mijn oude hifi-stereo.

Gestalte uit de mist

Diezelfde nacht had ik een bizarre droom. Ik was aan het joggen in een dennenbos met een koptelefoon op mijn kale hoofd. Plots verscheen er een gestalte uit de mist. Ja, het was mijn vader in zijn veel te kleine maatpak en rode vlinderdas waarmee hij in Brussel destijds zaken deed. Zijn mooie groene ogen keken mij vredig aan en hij vroeg mij: „Cloclo, luister je naar de Rolling Stones op cd?”

Ik fluisterde: „Ach ja pa, inderdaad ik ben nog steeds een Rolling Stones-obsédé.” Vader zette hij de muziek uit en kuchte: „Ga nu maar weer slapen Claude, het is middernacht.” Twee minuten later snurkte ik vredig voort.

De volgende ochtend beluisterde ik weer mijn nieuwste cd, tot en met het laatste nummer Sexdrive. En ik bedacht met een glimlach: „Nog een love-obsédé.”

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.