Bijbeunende BN’ers en een charlatan
Dat er nu al een boek over Amalia is geschreven verbaast me. Dat Claudia de Breij het schreef als BNNVARA-coryfee des te meer. Rood paste nooit goed bij Oranje. Maar het zijn moeilijke tijden, ook voor Claudia, de cabaretière die het ‘soms’ over haar seksuele geaardheid heeft in haar voorstellingen.
Het is vreemd dat men zich gelijk afvroeg of Amalia wel koningin kan worden als haar partner een vrouw zou zijn. Dan denk ik: het is toch niet besmettelijk? En waarom zou dat niet mogen? Los van de vraag of het wenselijk is het koningshuis nog zo lang te handhaven. Maar de regering had geen bezwaar en Claudia boekenbeunde lekker verder.
Bij ‘even kijken’-Jinek wordt ‘er even niet’ gesproken over het dagelijkse ‘C-woord’. Genoeg van besmettingscijfers. Toch is er een C. aanwezig: Caroline Tensen. Openhartig vertelt ze over de overgang, als ‘verboden woord’. Haar depressies, gewichtstoename en andere ongemakken. Ik heb altijd begrepen dat duizenden vrouwen hiermee te maken hebben. Schrijft zij hier een boek over of die andere C., Claudia? Nee, gelukkig niet. Het wordt een documentaire. Je moet toch wat als je quiz Eén tegen 100 gereduceerd is tot Eén tegen 50.
Van een C naar een D is een kleine stap. Deze week las ik het volgende interview:
„Je bent vroeg met je kerstversiering, D.”
„Ik kan niet wachten. Het leven is een feestje maar je…”
„Ja, de rest moet je maar zingen, vind je niet? Treed je nog op met de kerst?”
„Als de boel niet dichtgaat wel. Dubbele gage.”
„Eerst voetballer, daarna zanger, zelfs verslaggever en dan nu een boek. Wist je dat je kon schrijven?”
„Strafwerk op school. Haha! Ja, ik schrijf humoristisch.”
„Hoe kwam je op het idee?”
„Met alle respect, ik heb meer meegemaakt dan Amalia. Ik zat in de auto op de terugweg van een schnabbel en dacht dat het wel interessant is voor de mensen om mijn biografie over mijzelf te lezen.”
„Autobiografisch dus?”
„Nee, dat is gevaarlijk. Ik heb het thuis geschreven.”
Ach, gevaarlijk is het allemaal niet. Je koopt een boek, kijkt naar een documentaire of niet. Dat zijn charlatans wel. Een influencer/coach heeft een online QR-academy. „Als je leert denken vanuit de QR-society, transformeer je je personal universe”, beweert mevrouw Charlatan. Ja, ja… Uiteraard met de juiste mindset. „Ik leer je om met zelfvertrouwen je QR-code te tonen”, aldus C. 3000 euro voor de onlinetraining van vier weken vindt ze niet duur. „Je investeert in jezelf om later zonder problemen weer toegang te krijgen. Eigenlijk is het een koopje. Mensen krijgen vaak al na een paar uur een life changing transformation. Laatst kreeg ik een berichtje van een cursist die al een paar uur na aanmelding in de kroeg zat. Mindblowing!” – misschien moet C. haar eigen QR-code daar wat minder vaak laten zien.