Waarom zit de hijger tegenwoordig op Telegram?

Chris Osieck 20 aug 2021

Vroeger kwam het nog weleens voor dat de pupillen van menig vrouw groter werden als de telefoon begon te rinkelen. De conversatie startte dan met een vraag „wat voor kleur heeft je slipje?” Een angstaanjagende methodiek van hijgers om onschuldige dames mee te intimideren.

Daaropvolgend kwam vaak een dreigement: „Als jij me niet helpt, dan ga ik de straat op en pak ik de eerste leuke vrouw die ik tegenkom.” Een aveu van de seksueel gefrustreerde schlemiel die in de werkelijkheid stinkt van onzekerheid en zich liever verborgen houdt achter een anoniem nummer dan dat hij zijn ware gezicht laat zien om veroordeeld te worden voor zijn onfatsoen.

Anoniem met ballen

Lachwekkend vind ik dit soort mannetjes wel. Het zijn altijd onzekere types die achter een walm van anonimiteit pretenderen ballen te hebben, maar nooit de stap op de dansvloer durven te zetten om die ene schoonheid eens aan te spreken. Of: de teugels van hun religie heeft hun gedachtengang vervloekt, waardoor het conservatieve beeld dat een vrouw onderdanig moet zijn aan de man nog steeds bestaat in hun belevingswereld. Galant is evenmin een woord dat onbekend is in het vocabulaire van deze incel. Daarom maken dit soort imbecielen tegenwoordig veeltijds gebruik van shame-sexting, sextortion en wraakporno. Uiteraard, gevolgd door een (anonieme) scheldkanonnade om hun frustratie of wraakzucht te uiten vanwege de afwijzing die zij verkrijgen van onschuldige meisjes.

Onderzoeksplatform Pointer schreef onlangs dat honderden personen maandelijks het slachtoffer zijn van exposing. Dat hoeven ze mij natuurlijk niet te vertellen. Eerder schreef ik namelijk over de megalomane treitervlogger, Youness Ouaali, die bekend staat om het bagatelliseren van zijn grimmigheid. Een mafkees die zijn geloofsovertuiging gebruikt als retorische knuppel om mee te slaan en diens uitingen hem een welverdiend vliegticket zouden moeten bezorgen naar het kalifaat. Wat ik mij afvraag is of deze sukkelaars zich bewust zijn van het feit dat een aantal van deze vormen van online pesterij en geweld in artikel 318 en 139h van het Wetboek van Strafrecht staan. Ik denk persoonlijk van niet.

Hijger is een zwijger

De analyse van Pointer van chats op het sociale medium Telegram verstevigt mijn pleidooi dat velen zich anders voordoen op het internet dan wie ze daadwerkelijk zijn, maar het baasje proberen te zijn in een fantasiewereld ter compensatie voor hun minderwaardigheidscomplex. Want daar zien ze niet dat je een heksenneus hebt, of een geringe lengte. De hijger is namelijk ook een zwijger in zijn eigen omgeving. En dat maakt het wederom duidelijk dat ze nauwelijks beschikken over zelfverzekerdheid. In een kroeg vol feestende mensen zouden dit soort clowns nooit wegkomen met hun wangedrag, omdat ze daar in de echte wereld geen stap door de deur durven te zetten.

Ik kreeg pijn in mijn kaken van het lachen toen Telegram aan NU.nl liet blijken dat ze evenals bovengenoemde zielenpieten in de ontkenningsfase te zitten. Zij claimen een proactieve moderatie te hanteren. Wat blijkt? Dit is niet waar. Oost west, thuis best is een bijpassend spreekwoord dat past bij de hijger. Hij verschuilt zich nog steeds. Alleen: nu niet meer achter de huistelefoon, maar op Telegram.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.