(oud) Hollandse spelletjes

Hernam het Lood 17 apr 2020

Om maar direct de toon te zetten: Wat een ontboezeming van Kim Holland dat ze de verveling te lijf gaat met doodnormale spelletjes. Dat hadden we van iedereen verwacht, maar van haar zeker niet. Pikant detail is dan wel weer dat de winnaar mag bepalen wat er die avond in de slaapkamer gebeurt. Zo was onder andere de sjoelbak van zolder gehaald. Snel even naar de juiste zender gezapt, om te kijken of er toevallig 1, 2, 3 of zelfs 4 spijkertjes met bolle kop boven een gleuf waren aangebracht. Helaas, een vrijpartij met Kim levert telt gewoon voor één.

Ik moet bekennen dat gisteravond in bed mijn fantasie op hol sloeg door toedoen van deze blonde dame, in de TV kantine legendarisch nagedaan met haar ‘een hele geile goedemorgen’. De vraag welke (oud) Hollandse spelletjes gespeeld zouden worden in huize Holland, liet mij niet meer los. De dag begint mogelijk met het onschuldige ‘Pim-pam-pets op de billen’. Zou ‘borst happen’ in het repertoire zitten of wellicht ‘ezeltje lik’? Vanwege social distancing moeten Triomino en kwartetten heden-ten-dage in de kast blijven. Dit laatste geldt tevens voor vingerverf, want dat is immers geen spel. De man des huizes hoopt ongetwijfeld, dat hij wint bij het ‘zaklopen’ en bij het ‘paaltjesvoetbal’, zodat betreffend beurse lichaamsdeel ’s-avonds niet in de plannen voor hoeft te komen. Eventueel aanwezig publiek moet bij het blaasvoetbal op 5 meter afstand gaan staan vanwege rondvliegend spuug. Bij het bordspel ‘RISK’ (op een soa) wordt vanwege besmettingsgevaar met een condoom om gedobbeld om de wereld te kunnen veroveren. Tijd voor ‘monopoly(gamie)’. Jammer, ook dit wordt met teveel mensen gespeeld en blijft in de doos. Het oer oude ‘Mens erger je niet’ is net zo min een optie. Niemand trekt het om de tegenstander drie maal per minuut het lange blonde haar terug over de schouder te zien gooien. Het (cock)ringsteken vanaf de fiets levert in de huiskamer dan wel weer spectaculaire momenten op. Het antwoord bij het ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ is steevast ‘kleding zal het niet zijn’ en gaat daarmee snel vervelen. Afsluitend nog even wat fysiek werk bij het ‘bukkie springen’ en de dag is weer om.

Ongetwijfeld zijn er meer (oud) Hollandse spelletjes die in aanmerking komen voor het fantaseren over deze actrice. Zelf zou ik kiezen voor een spelletje ganzenbord met mevrouw Holland. En dan maar hopen dat je ‘in de put’ komt. Dan mag je minimaal één beurt overslaan.