Fietsen tegen de studieschuld
De student op de racefiets. Er is geen enkele voor de hand liggende reden waarom je als studerende tiener op een racefiets moet rondrijden. Ze zijn van alle ongemakken voorzien in ieder geval. Een keihard zadel, een kromme rug en de hele tijd je spijkerbroek in je sok stoppen aan de kant van de ketting. Top.
Misschien willen ze door middel van die kromme houding wel op een subtiele manier aan de buitenwereld laten weten dat ze gebukt gaan onder een enorme studieschuld. Of vertellen ze ons eigenlijk dat de druk van het presteren op de universiteit veel te groot is. Het is een moderne vorm van zelfkastijding. Jezelf pijn doen uit religieuze overtuiging, alleen dat zonder de religieuze overtuiging.
Het is onder de studenten die deze vreemde vorm van voortbewegen uitoefenen volgens mij ook uit den boze om ook maar iets van wielerkleding te dragen. Het moet zo casual mogelijk uitgevoerd worden. Het liefst gewoon in spijkerbroek, blouse en colbert. Hoe kutter het eruit ziet, hoe beter het overkomt. Er zijn ook types die dan wel zo’n wielerbroekje aan doen en speciale schoenen. Dan sta je pas echt voor lul in de community. Waarschijnlijk hebben zij gewoon niet zo’n hoge studieschuld meer, dan mogen ze weer een beetje comfort genieten van zichzelf.
Ze zuipen natuurlijk al dat geleende geld maar wat graag weg in de plaatselijke horeca, het boetekleed trekken ze dan aan als ze moeten fietsen. Op zich logisch. Ik verdenk ze er ook van dat als het regent, ze een extra rondje fietsen. Gewoon om te laten zien dat ze het niet makkelijk hebben. Ze hangen de fiets ook maar wat graag aan de muur in hun studentenkamer. Gewoon om het gebrek aan bergruimte te benadrukken. Wat mij betreft een puur protest tegen de armzalige huisvesting van studenten. Je ziet dat fietsje dan ook altijd goed hangen vanaf de straat, ze hebben er nog niet geen spotje op staan.
Wellicht fietsen ze bij nader inzien toch wél uit een religieuze overtuiging zo in de rondte.
De DUO komt namelijk aardig in de buurt van een sekte.