Lieve Meghan Markle, het is oké

Emma C. 30 jan 2020

Ik maak een diepe buiging voor Meghan Markle. Wat moet die vrouw het ongelofelijk zwaar hebben gehad de afgelopen jaren.

In 2016, toen het bekend werd dat zij en prins Harry contact hadden, begon het gepest van de Britse media al. De koppen stonden vol met racistische en seksistische opmerkingen, het was destijds al zo erg dat de prins een statement naar buiten bracht waarin hij duidelijk maakte dat hij bezorgd was om de veiligheid van Meghan, en waarin hij de pers vroeg beter na te denken voor dat ze naar buiten kwamen met valse claims.

In mei 2018 trouwt het paar en even lijkt al het nieuws rondom de kersverse Duchess of Sussex positief en liefdevol.

Tot dat haar vader, waar ze al lang geen contact meer mee had, ineens volop in het nieuws komt. Hij beschuldigt Meghan ervan dat ze haar hele familie negeert. De roddelbladen wilden dat mensen geloofden dat Meghan een manipulator was die haar familie in de steek liet voor het leven van luxe en royalty’s.

Ook wordt Meghan tegen haar schoonzus Kate Middleton opgezet. De dubbele normen standaard begon te verschijnen. Kate was de elegante, perfecte royal en Meghan was de smerige, opdringerige, onverzorgde en ongeschikte royal.

Zo dragen beide een jurk met een ontblote schouder. Kate wordt door nieuwswebsite Express omschreven als elegant, Meghan wordt door hetzelfde medium vulgair genoemd.

Na jaren van laster en smaad hebben Meghan en Harry er dan nu eindelijk voor gekozen om afstand te doen van hun rol als ‘senior’ leden van de Britse koninklijke familie. In plaats van hun koninklijke titels willen ze graag een meer progressieve rol binnen het koningshuis. Zodat ze zich kunnen focussen op het oprichten van een nieuw goed doel, financieel onafhankelijk kunnen worden, en hun zoontje Archie in alle rust kunnen laten opgroeien in een veilige omgeving. Hoewel deze keuze voor vele als een shock kwam, ben ik ongelofelijk blij voor deze jonge moeder. Wat zal zij nu een rust voelen, nu ze meer tijd in Canada zal besteden en dus niet constant wordt achtervolgd door hordes aan Britse pers.

Het enige wat ik kan denken is, lieve Meghan, het is oké om voor je eigen geluk en je gezin te kiezen.