GwnEerlijk: Kinderkwestie

Jeffrey Versprong 1 jan 2020

Ik heb het hier toch wel vaak met mijn eigen moeder over. Meestal kunnen we het wel erg vinden in elkaars mening, maar hierin gaat er toch wel iets mis, wat niet erg is.

De wereld raakt vrij overbevolkt. Het wordt vrij druk in ons kleine landje. Nee, ik ga het niet over vluchtelingen hebben. Waar ik meer mee zit zijn de gezinnen die echt enorm groot zijn. En dan heb ik het nog niet zo zeer over gezinnen zoals in "een huis vol". Dat zijn wel enorme gezinnen waarvan ik soms ook niet kan begrijpen wat er mis in gegaan in bepaalde mensen hun brein, maar VAAK gaat het daar nog redelijk goed. Ik zit meer met iets anders.

Tegenwoordig, en dat zal vroeger ook al wel zijn geweest, zijn er veel koppels die besluiten kinderen te nemen waarna het toch in de opvoeding niet goed blijkt te gaan. Kind gaat uit huis naar een pleeggezin of wooninrichting. Dan denk je: "Echt heel kut voor dat kind, maar gelukkig is het zo wel klaar, toch?". Dat is dus niet zo. In vele gevallen besluiten die bepaalde koppels zelfs NA deze gebeurtenis nog een kind te krijgen, waarmee dan ook vaak hetzelfde gebeurt. En nog een, en nog een…

Ik kan hier niet zo goed bij met mijn hoofd. Wanneer je faalt om één kind op te voeden, waarom neem je er dan vier of vijf!? Dit kun je eigenlijk gewoon niet maken naar de kinderen, maar uiteindelijk zijn er ook weer andere mensen die voor jou het werk opvangen die dat misschien met liefde doen, maar is toch eigenlijk niet de bedoeling.

In China heb je onderhand een éénkindspolitiek. Dit vinden mensen in een Democratisch land als Nederland een beetje overdreven, wat ik kan begrijpen. Echter vinden we het heel normaal dat de overheid beslist over hoeveel vrouwen er in de top van een bedrijf moeten zitten. Maar iets over een gezin? Ho maar. Mijn moeder is ook van mening dat een overheid hier niks over te zeggen heeft. Ik vind echter dat ze hier heus wel iets mee kunnen. Zo hoeft het geen eenkindspolitiek te zijn, maar kan er misschien een test ontwikkeld worden om te kijken hoeveel kinderen een koppel mag. Alleen met zo’n drastische maatregel kun je op deze kwestie controle houden. Echter weet ik dat dit toch niet gaat gebeuren, want we willen onze vrijheid in alles behouden. Ik check jullie later. Ciao.