Hormonen op fruit: HELP?

Lourens van 't Wout 13 dec 2019

Nu weer eens hormonen op je Aubergine uit Thailand, maar we hoeven ons geen zorgen te maken zegt de NVWA. Zoiets gebeurt wel eens meer en er was blijkbaar niemand van omgevallen. Je krijgt er inmiddels wel een baard van dat gedoe, maar dat geeft niet want dat is in de mode dus dat zit wel Snor. Ook de vrouwen, dat wel, maar nu we in een gender loos tijdperk komen is ook dat geen probleem meer. En tja, als de waardes van het vergif op je eten te hoog worden volgens de norm, dan verhoogt men die norm gewoon. De norm voor PFAS* 0.1** was te scherp gesteld (zit inmiddels overal in), de bouw kon opeens niet meer doorgaan door de veel grotere hoeveelheid chemicaliën in de grond dan volgens de norm was toegestaan, dus zette de overheid de norm op 0.8, maar liefst 800% hoger! De norm 0.1 was vastgesteld i.v.m. de volksgezondheid. Het is nu duidelijk dat economisch belang 8 keer belangrijker is dan onze gezondheid. En iedereen accepteert dat natuurlijk, tja we kunnen toch niet stoppen met doorgaan? Doorgaan het milieu verder te verontreinigen voor het nageslacht. Na ons de zondvloed.

Eureka!
Nu weet ik ook waarom de grond in Nederland zo droog blijft. Dat komt niet door een tekort aan regen maar door een teveel aan PFAS. PFAS chemicaliën worden namelijk gebruikt om van alles waterafstotend te maken. Van Tefal-pan tot Regenjas tot Eierdoos enz. De grond is natuurlijk ook waterafstotend geworden. Het goede nieuws is dat het na 30 jaar al afgebroken wordt door het milieu, voor zover dat nu nog functioneert natuurlijk. Toch mooi dat de wetenschap en de boost door de ruimtevaart (Tefal) deze milieu vervuiling zo snel tot stand heeft weten te brengen. Efficiënt hoor die wetenschappers. In plaats van dat we nu een raket naar de maan moeten sturen gaan we nu vanzelf allemaal naar de maan.

(*PFAS, spreek uit als Peefas, staat voor circa 4700 verschillende chemicaliën)
(**microgram per kilo grond)