De manen staan stil

C. Tobias 4 okt 2019

Uniek, allen uniek, zijn wij allen dat niet? Als wij allen onze identiteit verwoorden als uniek, zijn wij alleen dan niet uniek en is dan alleen een vorm van saamhorigheid bereikt, waar iedereen hetzelfde kakelt? Dan vragen wij nu verder, wat maakt u uniek, seksualiteit, de droom die u heeft of de baan die ie heeft.

Politieke bewegingen die zich binden aan vormen van identiteit, voornamelijk verbonden aan religieuze groeperingen, seksualiteiten en zelf sekse. Zevend door deze ideeën, de bewegingen die klemmen te staan voor een groep minderheden, vang ik niks anders dan hete ligt en zie ik mensen die geld willen doormiddel van slachtoffer spelen. Ratelend praten ze over cakes die niet gebakken worden, dat er te weinig wordt gedaan aan vertegenwoordiging in media en politiek, alsmaar wijzen naar anderen om hun kwetsbare hartjes te helpen veiligstellen. Want om rechten kunnen zij allen niet meer vragen, discrimineren op seksualiteit, afkomst en of geloof mag al decennia niet, en vrouwen hebben al een tijd dezelfde rechten als mannen, dus waar gaat het werkelijk om? Trans mensen moeten aandacht hebben, komt dat weer uit de kieren van de oude hippie kast van de jaren zeventig, vrede op aarde een handvol wiet erbij?

Groepen zeuren en zeiken over tolerantie, nemen de woorden letterlijk uit de mond van anderen, zie canada en New York waar het boetes staan op het verkeerd aanspreken van eigen kind of onbekende. Deze golf van fascisme, keert zich tot ons, van California over de oceaan naar onze geliefde polderlandje.

De Nederlandse identiteit is niet het kopiëren van wat er in Amerika afspeelt, en dat hier dan te herhalen, maar een streven naar avontuur. Ambitie binnen wetenschap, sport en ontspanning. Wat moeten wij met de socialistische/communistische Manifesto binnen onze eigen school instituten, in nederpop producties, wat heeft dat voor zin met een bevolking met harten van een leeuw. Strijders die stralen, met hersens die de wereld afvoer, mentaal de wegen van filosofie bevraagde en zo met zijn allen, op dit klein stukje van de aarde, onszelf omhooghaalde van de bodem van de zee. Nederland is het land wat staat als toonbeeld, Atlantis, het land dat niet moet wijken voor andere ideeën. Schijnen moet ze, andere ideeën laat zien waar deze fout zitten, dat is Nederlands. Nederland, het land dat een voorbeeld was, zoals haar buren dat waren, maar door corrupte leiders en hebzucht van corporaties, en banken, is de Nederlandse vlaag over de wereld vervlogen.