Up zonder Airco

Jacqueline Egthuijsen 10 sep 2019

Als wij op vakantie zijn, dan vinden we het leuk om wat van het land te zien. En dat kan vaak het beste door een auto te huren. Zo dus ook op Cyprus.

In dit geval hadden we aan een klein autootje genoeg. Het was niet zoals in Amerika dat we van stad naar stad moesten reizen, waarbij we ontzettend veel kilometers op een dag maakten. Nee dit keer zaten we gewoon in één hotel en wilde we de auto gebruiken om een keer naar een ander strandje te rijden en om wat steden te bezoeken.

Dus wij via internet een Volkswagen Up gereserveerd. Leek ons prima. Bij het ophalen van de auto werd verteld dat deze auto geen airco heeft en dat we voor acht euro per dag een luxer modelletje konden huren inclusief airco. Wij hebben ervoor gekozen om dat niet te doen en gewoon met de Up te vertrekken, juist omdat we altijd proberen zo weinig mogelijk gebruik te maken van de airco, omdat je hier zo snel verkouden van wordt als de temperatuurverschillen te groot zijn.

Maar, het maakte toch wel erg veel lawaai om over de snelweg te rijden met de ramen open. Bleek er, na wat speurwerk van ons, een knopje onder het stuur te zitten om de airco te activeren. Ons neem je niet in de maling. Toevallig heeft mijn mams deze auto ook en geniet ze in de zomer ook van haar airco. 8 euro per dag…