Hup Boris

Harrie 9 sep 2019

De werkloosheid neemt catastrofaal toe, er zijn geen medicijnen meer te krijgen, het voedsel raakt op etc. met andere woorden een ramp zal zich voltrekken in het Britse Koninkrijk.

Dat allemaal dus volgens de Europese politici en – daar heb je ze weer – deskundige die nergens bij aan tafel hebben gezeten laat staan bij de Brexit onderhandelingen aanwezig waren en toch weten wat er is afgesproken?

Eigenlijk gek toch dat Jan en alleman tot de EU kan toetreden en een fatsoenlijk land als Groot Brittannië niet op een correcte manier uit de EU kan stappen zonder dat er een hetze opgang wordt gezet waarbij een politicus zoals Boris Johnsen wordt afgeschilderd als een leugenaar en bedrieger.

Bedrijven vertrekken uit Engeland door de Brexit bij ons, Nederland ook b.v. naar Polen. Medicijnen slecht te krijgen, bij ons Nederland ook.
Voedsel raakt ook op bij Nederlandse voedsel banken steeds meer vraag vanwege meer uitkeringsgerechtigden.

Ik kan ook hier in Nederland een paar politici opnoemen die niet bepaald als voorbeeld voor opgroeiende kinderen mogen zijn .
Maar ook journalisten in discussie programma’s zoals Buitenhof of Anne Will op de Duitse tv zender zitten toch wel erg breeduit op de schoot van de tegenstanders van de Brexit.

En eigenlijk jammer “vind ik “dat in geen een journaal of discussie programma het stuk van de rede , voor een politie academie, van Boris Johnsen terug zag waarin hij kwaad zei ; dat hij niet zal toestaan dat een France of Duitse zou beslissen wanneer de back stop zou eindigen.
En… terecht dat hij dat zei maar … geen journalist die ook maar die vraag durfde te stellen aan Rutte “heeft Boris geen gelijk ? “
Maar ik vond het ook zo jammer dat tijdens het programma van Anne Will waarin een Duitse politicus het Engelse parlement lid de oren aan het wassen was van hoe dom hij de Brexit wel niet vond waar tegenin het parlement lid telkens zei ; dat zij het referendum uitslag hadden te respecteren en de wil van het volk zouden uitvoeren.
Eigenlijk had de MP moeten zeggen in tegenstelling met een ander land “Nederland “luisteren wij wel naar HET VOLK en hebben wij hun ook niet zitten afkraken omdat zij het referendum niet hebben uitgevoerd .
En hij zou de Duitse politicus van mij ook tussen neus en lippen mogen influisteren dat de politieke situatie in Duitsland nu ook niet je van het en dat en de Duitse politicus zou moeten wijzen op het grote verval dat nu gaande is in de grote steden van Duitsland .