Wasjes sorteren

Rachida Issaoui 6 jan 2019

Mijn zaterdagavond heb ik besteed aan het wegwerken van mijn was.
Achterstallige was sorteren, wassen en vouwen. Ik had wel een leukere zaterdagavond voor mezelf kunnen bedenken, maar mijn week was nogal sociaal actief. Dus dan is zo’n wasavondje wel terecht.
Een soort van saturday night fever met de wasmachine.

Bij het sorteren van de donkere, gekleurde en witte was maakte ik stapeltjes. Doen jullie dat ook? Of hebben jullie aparte wasmanden? Ik heb in elke slaapkamer een wasmand, want ik hou ervan om orde te houden. Overal rondslingerend wasgoed houd ik totaal niet van. En normaal was ik elke dag, maar goed soms lukt dat niet.

Terwijl ik dus mijn stapeltjes maakte, dacht ik aan de mensen in mijn leven en begon ze in hokjes te duwen. Ik visualiseerde een donkere kamer, een witte kamer en een gekleurde kamer. De witte kamer is voor mijn dierbaren, de gekleurde kamer voor de mensen die me energie geven en inspireren en the dark room voor de afgeschreven mensen. Sorry!

De tijd gaat zo snel dat je niet anders kan dan keuzes maken. Keuzes maken met wie je jezelf omringt en met diegene die je toelaat in je leven. Voor mij werkt het niet meer om die hele massa op 1 hoop te gooien.

Alles is gesorteerd. Mijn wasjes zijn gedaan. Opgevouwen en opgeruimd. Alles ruikt naar die goudkleurige Lenor. Hemeltjelief dat ruikt zo lekker. Ik word er zo blij van.

Kleine wasjes, grote wasjes, lekker in de wasmachine ?