Psssttt schatje

Helga Lemmers 5 jan 2019

”Psssttt schatje.. Hallo dame in die sexy spijkerbroek.. Ja ik bedoel jou schatje, kijk niet zo geschrokken. Hoe is het? Waar ga jij zo alleen naar toe? Weet je niet dat het onveilig is voor een mooie dame zoals jij alleen op straat? Wacht ik loop met je mee dan ben je niet alleen. Ja, sommige mannen hebben geen manieren en doen gelijk grof, maar zo ben ik gelukkig niet. Ik geef graag complimentjes aan mooie dames. Dat vinden jullie fijn, en als het fijn is dan komt de rest vanzelf.”

”Heb je een vriend? Als je een vriend hebt, hoeft hij er niks van te weten hoor wat tussen jou en mij gebeurt. Wat kijk je nou boos naar me, zonde van je mooie gezichtje hoor. Ja, ja eerst een beetje spannend naar me kijken, en als ik hap dan speel je hard to get. Waarom praat je niet met me, ben ik je type soms niet of ben je zo’n lastig wijf die mannen haat? Geef eens antwoord als ik tegen je praat, of gebruik jij je tong alleen voor andere dingen?”

”Ik vind je onbeschoft hoor, jammer dat je buitenkant mooier is dan je binnenkant. Doe niet zo arrogant, het staat je niet. Waarom steek je de straat nou over? Ik raak je toch niet aan? Ik kijk alleen maar naar je. Arrogante b*}%#^ kijken mag nog altijd hè?! Ik ben niet zo, maar je verdient een paar tikken, weet je gelijk weer hoe een dame zich dient te gedragen als ze een vriendelijk compliment krijgt.”’

Sinds 2018 is in Rotterdam seksuele straatintimidatie jegens vrouwen een strafbaar feit. Bij veroordeling kan men een boete opgelegd krijgen van minimaal €40 tot maximaal €4100. In een wereld waar geweld tegen vrouwen (in wat voor vorm dan ook) weinig tot geen prioriteit heeft, tel ik schoorvoetend mijn zegeningen.