Wanneer valt het kwartje?

Wanneer valt het kwartje? Dat vraag je je wel eens af als je ziet wat een veldslag het was de afgelopen week in Parijs.

Mensen die genoeg hebben van de armoede waarin men moet leven ook al heeft men een voltijdsbaan. Dan nog komt men aan het eind van de maand te kort. Daar komt nog eens bij dat de pensioenleeftijd ook wordt verhoogd in Frankrijk, waar men gewend was om met 40 dienstjaren op pensioen te gaan.

De gele hesjes beweging kwam in actie en natuurlijk zaten er veel relschoppers tussen die de boel "levendiger "maakten maar laten we eerlijk zijn, om rustig tegen de armoede te strijden met strijdliederen en brave spandoeken als het water aan je lippen staat en je niks voor jouw kinderen kunt betekenen ?

De politici die dan met de organisatoren van de gele hesjes beweging wil praten en wil luisteren naar wat hen dwars zit? Maar het kwartje zal in zo’n gesprek niet vallen; het had al veel eerder moeten vallen, omdat men het moment "bewust " gemist heeft.

Dat wij in Nederland zulke harde acties niet gewend zijn en eigenlijk maar makke schapen zijn en denken dat de Nederlandse politici wel naar de bevolking luistert …? Ja dan moeten wij hier maar blij zijn dat men in België en Frankrijk wel het lef heeft om "iets "meer daadkracht te tonen om de problemen onder de aandacht te brengen.

Het kwartje van Kok was het begin van de volksverlakkerij. De daaropvolgende regeringen die willen luisteren en uitleggen, maar blijven steken in hun eigen gelijk en waar het kwartje maar niet wil vallen.

Een ieder heeft een mening over de Franse Revolutie in Parijs, want je kunt het bijna, dus bijna, vergelijken met de Franse Revolutie. En als je het vergelijkt met het pensioenoverleg en de reactie van de onderhandelaars na het overleg waarin men zei dat men diep teleurgesteld is omdat men geen akkoord heeft kunnen sluiten. Ja, dan is daar het kwartje ook niet gevallen. Want de meeste mensen halen hun pensioenleeftijd niet of op hun tandvlees .

De ontevredenheid neemt toe in heel Europa. En Engeland moest een voorbeeld zijn in afstraffing, zodat andere landen het ook maar niet in hun kop zouden halen om ook uit de EU te gaan.

Dus dat hebben we ook aan Rutte te danken. We kunnen er niet meer uit, we worden gegijzeld in de onnozelheid van onze eigen bestuurders die graag akkoorden afsluiten en naast wereld leiders op de foto willen.

"Iedereen gaat erop vooruit ", volgens Rutte. Tja…ja , ja hij heeft volgens mij ook geen tv meer in huis.

Kwartjes vallen soms als je een zetje geeft .