#sorryjongensenmeisjes

Tom 1 dec 2018

Sorry jongens en meisjes dat ik deze column schrijf en mijn mening geef over bepaalde zaken. Dat ik misschien soms iets anders denk dan een ander. Dat ik zeg wat ik denk en politieke correctheid mij vreemd is. Dat mijn humor soms keihard is en ik bepaalde mensen daarmee kwets.

Sorry dat ik kan genieten van democratische gekkies in Amerika. Dat ik moet lachen als ik Donald Trump op zijn troon zie zitten en hoor zeggen wat hij denkt. Dat ‘The Donald’ zijn ietwat vreemde verkiezingsprogramma, waar de meerderheid op gestemd heeft, uitvoert en daarna voor de boeman wordt uitgemaakt. Dat ik de linkse media maar zielig vind, dat ze na bijna twee jaar Donald Trump nog steeds niet tegen hun verlies kunnen.

Sorry dat ik Stef Blok een slappe zak vind. Dat hij zijn excuses heeft aangeboden voor uitspraken over de samenleving in Suriname. Dat hij iets zegt, met zijn volle verstand, en na kritiek van heel politiek correct Nederland zijn woorden terugneemt. Dat hij ook nog gelijk heeft als je naar de feiten kijkt, maar omdat mensen zich gekwetst voelen hij zijn woorden als ongelukkig benoemd. Ja, dan vind ik Stef Blok een slappe zak.

Sorry dat ik een gruwelijke schurfthekel heb aan de tegenstanders van Zwarte Piet. Dat ze Zwarte Piet als racistisch bestempelen, terwijl ik Zwarte Piet helemaal niet als ander ras zie. Dat ik sinds de discussie negers Zwarte Piet ben gaan noemen, omdat dat nu trending is en vroeger helemaal geen issue. Dat ik de versplinterde samenleving omtrent dit onderwerp de schuld vind van de mensen die het ‘probleem’ aangekaart hebben, want voor mij was dit helemaal geen probleem en heb ik Zwarte Piet nooit als zwarte negerslaaf gezien.

Sorry dat ik elke maandag- en vrijdagavond klaar zit voor Veronica Inside. Een programma waarin alles wordt gezegd en alle personen en bevolkingsgroepen op de hak worden genomen. Dat ik hard moet lachen om de keiharde grappen ten opzichte van homo’s. En wat een verademing is Johan Derksen – eerlijk, recht voor zijn raap en eindelijk eens iemand die zijn woorden niet terugneemt. #sorryjongensenmeisjes