2019: start met 5 winnende gewoontes!

Marleen Klaar 20 dec 2018

2019: the new way!

Wat een held, Patrick Bet David. In zijn werk als motivator deelt hij gratis motiverende content (voor potentiële ondernemers). Mocht je hem nog niet kennen, abonneer je dan als een gek op zijn Youtube-kanaal. Waarom zou je je niet laten inspireren door mensen die al succesvol gepassioneerd bezig zijn?

Laten we starten met zijn beste tips voor het nieuwe jaar met mijn eigen draai eraan.

Stop met twijfelen: reageer op je eerste ingeving en doe het! Ga niet over-analyseren en andere opties bedenken. Laat je niet afleiden door de mening van anderen, wat goed voelt voor jou, voelt goed. Kom in actie en durf te falen. Verleg je grenzen. Jij bent de regisseur van je eigen leven. Wat heb je te verliezen? Stop met vergelijken, overtref JEZELF.

Sta stil bij je relaties: welke 5 relaties wil je niet verliezen in de aankomende 40 jaar? Wat doe je om deze te onderhouden? Is er sprake van win-win of kost het jou meer energie dan dat het je geeft? Start met het waarderen van de juiste relaties.

Werk harder aan jezelf: inspecteer, reflecteer. Begin met je emoties. Ben je boos/verdrietig: pak pen en papier. Stel dat je boos bent op iemand die dichtbij je staat: waarom ben je boos op hem? Doe dit ook als je hard werkt, lui of gelukkig bent. Waarom voel je je zo? Als mensen niet bij je willen zijn, waarom niet?

Behoeften: bestudeer je behoeften bij jouw emoties. Hoe kun je zélf in jouw behoeften bv. erkenning en aandacht voorzien? Merk je dat je vaak om aandacht vraagt? Hoe komt dit? Patrick heeft het over het ‘mommas boy syndrome’. Je doet kinderachtig als je je zin niet krijgt. Je bent van huis uit gewend dat je alles krijgt of je ouders vinden alles goed wat je doet. Wanneer je om aandacht vraagt en je krijgt het niet, sta stil voordat je een reactie geeft. Besef dat het jouw 8-jarige zelf is die aandacht wil. Als je vindt dat jouw boodschap er toe doet vanuit de beste bedoelingen, breng het op een duidelijke respectvolle manier. Geef ruimte en respect, je krijgt het terug.

Geef meer: creëer nieuwe gewoontes, nu. Doe niet wat mensen van je verwachten. Als het doel is 100 klanten voor jouw bedrijf binnen te halen, ga voor +110. Doe je best. Je best op maandag is misschien anders dan je best op dinsdag. Je kunt in ieder geval zeggen dat je alles hebt gedaan wat je kon en geef jezelf dat schouderklopje! Wees dankbaar. Dat geeft energie voor de volgende uitdagingen die op je pad komen!

Doe je mee?