Lieve Bea

Marlinda 27 nov 2018

Lieve Bea

Ik lees via Messenger dat je bent overleden. Wat ik dan voel is niet te beschrijven, dat kan niet. Je was toch nog bezig met een chemo kuur? En dan piep je er zo tussenuit, zonder mij dat te zeggen. Ik voel woede in mij opkomen! Dit klopt niet! Als er 1 persoon is die ik een heel fijn en gelukkig leven toewenste dan was jij dat wel. Dit voelt zo oneerlijk.
Ik heb je 5,5 jaar geleden in Quartuara (Portugal )ontmoet, waar ik de kapperszaak bezocht waar jij werkte. Je knipte mij en het was zo fijn om een heel aardig en lief mens te ontmoeten zoals jij. Je nodigde mij meteen uit voor je verjaardag, die week daarop.
Wauw, dacht ik, dit is dus Portugal, gastvrij en een warm welkom. Sindsdien zijn wij regelmatig met elkaar opgetrokken. Het was zo fijn dat jij en je vriend Louiz mij regelmatig meevroegen om samen te lunchen. Dat was voor jullie iets vanzelfsprekends maar voor mij erg fijn omdat ik alleen was.
Ik vond het bewonderingswaardig hoe jij in het leven stond want je had het niet gemakkelijk. Je werkte 6 dagen in de week in de kapperszaak ondanks rugklachten, maar niet werken betekende geen geld. En op zondag moest je huis worden gepoetst en sociale activiteiten worden ondernomen.
En ik wist dat je je ook niet altijd gelukkig voelde in je relatie, maar je ging door met alles, droeg dit en had bijna altijd een positieve mind. Het was niet anders zei je dan. Het is goed zo.
Inmiddels is het alweer 4 jaar geleden dat ik in Portugal was en zijn wij elkaar de afgelopen jaren uit het oog verloren. Heel zelden een facebook-berichtje. Maar wonderlijk, of niet, hadden wij dit jaar in september regelmatig Messenger contact. Toen vertelde jij mij over de chemo kuur die je onderging omdat je kanker had. Ik heb geprobeerd je te steunen met berichtjes en laten weten dat ik aan je dacht.
Een maand later kreeg ik het bericht van je vriendin dat je overleden was.
Lieve lieve Bea, dit bericht is een eerbetoon aan jou. Hiermee wil ik je bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan. En iedereen die dit leest zal even aan je denken waardoor jij met een big smile kan stralen als een Ster in de Hemel. En ik voel dat je dan zegt; het is goed zo.