Als jij je er een beter mens door voelt , wat nu?

Ken je ook het gevoel dat je je schuldig moet voelen als je denkt , en vooral het zegt tegen anderen , dat je tegen immigratie bent.
Je schuldig moeten voelen omdat je in Nederland geboren ben en andere mensen schijnbaar geen beter leven en toekomst gun.
De grenzen zou sluiten voor alle buitenlanders en de andere kant opkijkt voor alle ellende?

Die stempel krijg je sneller dan een medaille van diegene die zich boven een ieder verheven voelt en die toch even een ander oplossing hebben .

En die oplossing is en was?. Ja dus , dezelfde oplossing die al sinds decennia geen oplossing heeft gebracht. Geld geven aan corrupte landen met de mededeling “al komt maar een fractie van het geld op zijn bestemming aan dan hebben we al wat bereikt”. En heeft het wat bereikt? werden de armen in dat land er beter van?
De immigranten onbeperkt binnen laten , Tja ,tja, nee maar dat heeft ook niet echt geholpen ,toch?

En dan telkens weer verwijzen naar de Turken die samen met de Spanjaarden en Italianen naar hier kwamen als gastarbeider is appels met peren vergelijken met de situatie van nu . DE WERELD IS NIET MEER ALS IN DE JAREN 70. Dus wakker worden , de wereld was toen niet beter dan nu, alleen de ellende komt dichterbij door "betere "mensen die nog steeds dezelfde oplossing voor de armoede en vluchtelingencrisis aandragen.

Geld geven aan Libië , Turkije of Tunesië om de vluchtelingen tegen te houden in kampen en degene die we nodig hebben mogen dan wel komen? Toch ook raar ? wat probeert men dan in stand te houden ? corruptie, armoede en chantage want als die landen maar even hoeven te dreigen met dat men meer geld wil ,anders gaan de poorten los en komen de bootjes weer over de Middellandse zee,

Tja en dan ?
Nou …dan geven we diegene de schuld die zeggen ” pas op de plaats. We maken onze eigen samenleving stuk , we kunnen niet iedereen helpen ,maar wel de corrupte leiders in arme landen onder druk zetten ” .
En is dat dan de oplossing voor het grootste probleem die nu overal in de wereld zichtbaar wordt?

Nee … natuurlijk niet ,maar om je dan al gelijk beter te voelen dan een ander die ziet dat dit de verkeerde kant opgaat en er een onsympathieke mening op waagt te geven ?.

Laat ik het zo stellen , dat voor iemand die in een dorp woont de stad te snel dichterbij komt en voor iemand die in de stad woont alle ellende van de wereld te snel zichtbaarder wordt.