VVD neemt Buitenhof over

Op het allerlaatste moment, voor het sluiten van de transfermarkt, heeft de politieke vereniging VVD het onafhankelijke discussieprogramma op zondag Buitenhof ingelijfd. Hierdoor is het programma Buitenhof zijn onafhankelijkheid kwijt geraakt; tevens een verandering in presentatie: een eenakter voor presentator met gasten als toneelrelikwieën.

Het was wederom een verschrikking, de uitzending van afgelopen zondag van Buitenhof. Een presentator die zijn gasten nauwelijks liet uitspreken en ondertussen maar liep te drammen dat teruggekeerde Syriëgangers zonder enige vorm van onderzoek / rechtspraak maar preventief de gevangenis ingegooid moesten worden. En niet eenmaal, maar meerdere malen heeft hij dit genoemd; het is presentatietechniek uit de kelder van de discussieprogramma’s.
En natuurlijk nauwelijks een woord over de status van Nederland in de oorlog in Syrië, waarbij ons land duidelijk een positie in heeft genomen tegen president Assad door van alles te sturen naar oppositiegroeperingen.

Maar het is toch compleet van de ratten besnuffeld, dat een presentator van een discussieprogramma zijn gasten – juist mensen die verstand van het onderwerp hebben – niet uit laat praten, maar het gesprek stuurt naar gevangennemen van een iedereen die terugkomt uit Syrië. Ik ben wel benieuwd wat de mening was van de experts over de handelwijze van de regering inzake het leveren van ‘niet-letale’ goederen.

Als men terugkeerders onmiddellijk gevangen wil nemen, zoals de presentator steeds naar voren bracht, hoe gaat men dan om degenen die de verantwoording hebben gehad met de leveranties aan de oppositie in Syrië? Er kunnen ook mensen naar Syrië gaan zonder zich aan te sluiten bij wat voor partij dan ook, ooit gehoord van familiebezoek, meneer de presentator?

Meneer de presentator was in niets anders geïnteresseerd – en liet dat ook duidelijk blijken – dan "zet ze preventief vast" en liefst ook nog zo lang mogelijk, want dan "hebben wij er geen last van". Een schande van het zuiverste water, ik spreek nog net niet over haatzaaien, maar daar riekt het wel naar. En elke keer weer drammen over de religieuze achtergrond. Dit in tegenstelling tot 4 rechts radicale personen die deze week zijn opgepakt omdat ze een moordpartij op buitenlanders aan het beramen waren. Hebt u wat gehoord over wat voor religie deze mensen hebben? Wel nee, is niet van belang bij dit soort mensen, alleen als het moslims zijn, dan wordt onmiddellijk de link naar de Islam gemaakt.