Spirit in the sky

Cale Columns 11 okt 2018

Ik vraag u af of u dat ook heeft. Dat met de terugloop van het aantal volgelingen van de “fab four”, en dan bedoel ik niet de Beatles, maar de 4 grote traditionele religies, er een warboel ontstaat van spiritualiteit die de leemte opvult. Als je niet zoals Plato als individu uit je schaduwenspelonk wordt getrokken, of als Neo op eigen kracht uit The Matrix weet te ontsnappen, dan zijn er gereedschappen die kunnen helpen de muur te slechten. Of een Norman Greenbaum op te zetten. Absint of een zegeltje Lsd, paddo’s of ayahuasca; prima, maar doe het verantwoord. Enjoy responsibly.

Echter, de massa discipelen die ook de grote religies kenmerken, blijft vaak oppervlakkig dobberen en verbazen je elke keer weer met ervaringen die ze niet kunnen duiden, en vervolgens niet bij machte zijn om zich erin te verdiepen. Je wordt haast doodgegooid met spirituele ervaringen. Als je in de supermarkt een onbedwingbare lust tot chocolade hebt, is het niet iets onverklaarbaars. Je bent waarschijnlijk het slachtoffer van de R.E.M. studies die door schap samenstellers zijn gebruikt in hun perceptie cases. Als je in de bioscoop in de pauze beslist ook die ene cola opeens erbij wilt hebben, kan het zijn dat in de film gemanipuleerd is. Een proef met beeldjes in split seconds tussen de film gemonteerd van een bruisend, parelend flesje cola bewezen dit. Zo kort vertoond dat het niet bewust waarneembaar is, maar onbewust wordt geregistreerd door je receptoren.

Heb je een deja vu ervaring? Ergens eerder geweest, maar geen vliegticket die dat staaft? Raar? Verdiep je erin dan. Ben je er echt niet eerder geweest, niet een documentaire gezien? Foto’s, dromen, of heb je een geestvervoering? Zitten er in de genen ervaringen in het voorgeslacht die ook, deels, meeverhuizen? Wellicht raadzaam om het zelf te ontdekken, die genen, en niet valse profeten en charlatans blind te volgen.

Dus als je iets onverklaarbaars meemaakt, ga dan op zoek en blijf niet hangen in de vaststelling. De kans is groot dat als je mij belt en te horen krijgt dat ik net op het punt stond jou te bellen, je denkt dat het zo moest zijn. Of toeval, leiding, voorziening, invloed uit de twilight zone. Maar dit verschijnsel is al eens verklaart. Het heet…

Telefonie.

©Cale Columns