Sex is opvoeding

Isabelle Bolluyt 1 okt 2018

Youp. Ik ben fan van je. Maar naar aanleiding van afgelopen zaterdag moet ik (noem het jeuk) reageren. Ik snap je column. Maar ik ga een ander punt maken zonder een beweging te activeren.
Zoveel vrouwen weten en kennen #metoo. Iedereen kent de movement. En we hebben ultra grijze gebieden ook wakker gemaakt. Was die ene seksuele ervaring nou wel of niet..ok?
Los van alle labels, heksenjachten, rechtzaken en gekscherende..hadjemaareerdergereageeerd-lullligheid, bottom line, is dat WE geen lijn hebben, geen norm, geen idee.als ouder, mens, grens die ons allen in deze social media cultuur als rechters, advocaten helpt aan DE waarheid. Zonder geweld.
Wel is een feit dat we (..) even vanuit babyboom, socialmedia, genderneutraliteit, hypergevoeligheid zoekende zijn naar…een ‘norm’.
Toen ik hockeytrutje ging stappen, kreeg ik een halve bijbel mee aan gedagsregels mee om uit te gaan, van lieve zorgzame intelligente ouders. En terecht. Mijn ouders, geboren 53, 52, wisten niet beter dan, dat.
Mijn broertje…ging ook uit. ‘have fun’. Want jongens hoeven niet bang te zijn en gezien de tafelgesprekken was het een vrij makkelijk te bedenken of te verwachten dat Hij zich wel zou ‘gedragen’. En dan. Dan krijg je de bacchanalen. De wrijving tussen erkenning, waardering en veroveringen. De onhandigen…eh…seksuele kansen en de wrijving tussen grenzen en onbekendheden. En soms..dus grensoverschrijdend. Want het IS ingewikkeld. De dame krijgt mee niet te gewillig te doen, te zijn en de man die weet dat zijn instincten ‘nou eenmaal mannelijk zijn’ en dan???
Hoe kan je een en t ander rijmen?
Hij mag plezier maken, zij moet op haar hoede zijn? Hij wil mij dus moet ik dat ook willen?
Want wat is mijn seksualiteit? Slecht of ..even zo goed? Wil ik dit echt?
Waarom mag zij geen plezier maken en hij voorzichtig zijn?
Ik denk…dat DAT precies alles ingewikkeld en nu zo hysterisch maakt
Dat HIJ de dader is, ZIJ het slachtoffer
Wat..wat ..als we de mannen uitleggen hoe het leuk kan zijn zonder macht of spelletje en haar ook wat macht geven? En haar uitleggen zeggen dat ze ook lol mag maken en het niet slecht is?
Hoe kan het een gezonde parendans worden zoals in het dierenrijk. Zoals bij pauwen en andere soorten die weten wat hun kwaliteiten zijn en beseffen dat WE elkaar nodig hebben om de man vrouw, man man, vrouw vrouw en zo meer gewoon een connectie aangaan op basis van he,..jij en ik..WE willen?
En helpen in de pubertijd, wat is willen en wat is mogen. Simpel. Dat.