PVV Roeptoeter Eerste Kamer

Henny A.J. Kreeft 30 okt 2018

Soms ben je aan het zoeken naar wat politieke programma’s om te luisteren wat men nu weer heeft te vertellen en ik wilde nu bewust niet het woord ‘onzin’ gebruiken. Maar dat neem ik onmiddellijk terug toen ik de bijdrage van de roeptoeter van de PVV in de Eerste Kamer, mevrouw Faber, vanochtend hoorde.

Het was echt van de ratten besnuffeld wat voor onzin deze PVV roeptoeter allemaal bij elkaar heeft gezocht en gespuid tijdens de bijdragen van de partijen voor de Algemene Beschouwingen. Naast het woord ‘voorzitter’ dat zo wat in elke zin werd gehanteerd, was de rode draad de Islam en de moslims. Alles, maar dan ook echt alles, wat misgaat in onze maatschappij is de schuld van de Islamisering van ons land. De roeptoeter ging zelfs zo ver dat de files in ons land de schuld van de Islam is.

Later werd dit onderwerp toch wel wat aangescherpt naar een bepaalde groep, want er waren heel veel mensen die in ons land geen geld hebben om een auto te kunnen aanschaffen en dat was dan wel weer de schuld van de Islamisering.
Natuurlijk kwam mevrouw met de bekende opmerkingen, die we ook in de Tweede Kamer kunnen horen, zoals moskeeën en Islamitische scholen en organisaties moeten onmiddellijk sluiten, grenzen moeten dicht en alles is natuurlijk de schuld van de Islamisering van Nederland. Ik heb de heer Wilders vaak zijn rateltjes af horen draaien, maar de ratels van deze roeptoeter slaan echt alles, beter gezegd de geuite opmerkingen raakten kant nog wal. Het was niets meer dan pure aanvallen op mensen die ook in onze maatschappij wonen, niets meer en niets minder dan onbeschofte aanvallen.

En natuurlijk heeft mevrouw Faber de stokpaardjes van de PVV maar weer van de oude stal gehaald: de moslim wil dit en wil dat, en christenen en joden en ongelovigen moeten de slaaf worden van de moslim en een minderheid in ons land; de Islam gaat het land overnemen en de Nederlander zal verdwijnen en nog meer bla, bla, bla …..
Soms denk ik dat er ergens een school moet zijn waar dit soort onzin wordt onderwezen en dat dit kwaad over de gehele wereld aan het verspreiden is. Steeds meer zie je in de politiek zaken ontstaan – rechtse partijen en extreem-rechtse leiders – die de maatschappijen overnemen met de onzin dat de asielzoekers, de vluchtelingen en de Islamisering de schuld zijn van alles wat er misgaat in de wereld.

Het is diep triest dat dit soort zaken zoveel aandacht krijgen en dat dit soort roeptoeters steeds hun gif de maatschappij in kunnen spuiten.