Luisterconcert

Afgelopen woensdag deed Wende een try-out voor haar tour met het album “Mens”. Het concert was in De Helling in Utrecht, een vrij kleine zaal met een erg leuke sfeer.
Toen ik in de zaal stond, was er achter mij een groepje mensen waarvan ik het gesprek mee kon luisteren, waardoor ik me de tijd voor het optreden prima vermaakte. Maar toen de band van Wende het podium betrad en muziek begon te maken, praatten de drie mannen en twee vrouwen gewoon door. Gelukkig hielden ze op toen Wende zelf het podium op kwam, maar in die eerste paar minuten gebeurde er toch iets erg merkwaardigs.
De twee bandleden waren op hun synthesizers fantastische muziek aan het maken, maar ik kon me niet concentreren. Ik werd namelijk erg afgeleid door de groep achter mij. Ik besloot om de vrouw die aan het woord was te kijken, en met een boze blik probeerde ik mijn irritatie duidelijk te maken. Die boodschap kwam luid en duidelijk over, want ze zei: “Laatst was ik bij Spinvis, en daar vond iemand dat ik stil moest zijn!” Ze begon te lachen, en haar gesprekspartners vonden het ook maar vreemd.
Misschien dat ik het letterlijk aan jullie had moeten vragen. Het spijt me, dat ik niet duidelijk ben geweest. Daarom bij deze, alsnog de vraag: Wil je alsjeblieft niet ongegeneerd doorpraten als er een concert begonnen is? Ik heb tickets gekocht om daar naar te luisteren, en niet naar jouw verhalen over je werk. Alvast bedankt!