Je eigen ik

Rachida Issaoui 10 okt 2018

Alles begint met bewustwording. Je bewust zijn van jezelf, de mensen die je omringen en alles om je heen. Als je liefde bekijkt vanuit je eigen perspectief dan ligt de bron eerst bij jezelf en je naasten en zo ga je stap voor stap verder. Goedheid begint onder je eigen dak zeg ik altijd. Bewustwording betekend voor mij datgene doen wat ik leuk vindt en wat mij voldoending geeft. Wanneer ik dit doe ziet de eerste kring mensen om mijn heen wat het effect is. Ik ben namelijk een voorbeeld voor mijn kinderen. Deze taak neem ik heel serieus.

Wanneer je nog niet bewust bent van je richting, doelen en dromen..dan moet je erover nadenken. Alles begint met gedachten. Ik zat net met mijn dochter Sofia aan tafel en ik hield een heel betoog. Over in jezelf geloven. En over hoe mooi en slim ik haar vindt. Dat is trouwens ook belangrijk….uit als ouder je bewondering over je kinderen. Verwonder je over de ontwikkeling en groei van je kinderen. Je geeft ze een hap om te kauwen maar ze slikken het uiteindelijk zelf door. We zijn als ouders niet meer dan een veilige haven.

Wanneer je in jezelf gelooft en je bewust bent van jezelf dan sta je stevig in je schoenen. Het maakt niet uit welke deur dicht gaat er gaat altijd een nieuwe deur open. Want je toekomst baseer je vooral op je eigen kunde en kennis en hoop op het goede.
Natuurlijk ben je altijd kritisch met wie j omringt. Want je wil het liefste goede vibes en mensen om je heen die ook positief in het leven staan.

Soms kan het zijn dat mensen je kwetsen. Helaas zijn dat mensen waar je omgeeft, want anders kunnen ze je niet raken. Geloof ook hier dat alles gebeurt met een reden. En dat er soms goedheid in ligt. Bescherm jezelf. De sleutel ligt in je hand.

Kies altijd voor jezelf. Voor je eigen geluk.
Mensen komen en gaan. Maar zorg dat jezelf een mens bent die een goede nagedachtenis achterlaat. We zijn bezig met een reis…prince zei ooit: this thing called life 🙂