Heropvoedingskampen

Het was niet te bevatten toen ik dit hoorde op de tv, heropvoedingskampen. Het lijken wel nazipraktijken die weer tot leven zijn gekomen: mensen in onze moderne maatschappij die massaal in kampen worden gestopt om heropgevoed te worden.

Een gedeelte van de moslim-minderheid in China, de Oeigoeren, worden op enorme schaal onderdrukt. Volgens RTL Nieuws zouden honderdduizenden Oeigoeren in gevangenissen en heropvoedingskampen zitten, gewoon omdat ze moslim zijn. Maar niemand praat er over, in China al helemaal niet, want dat durft men niet.
Het is in China verboden om moslim te zijn en daarom moeten de Oeigoeren allemaal heropgevoed worden, wat dus inhoudt, dat ze gedwongen worden, soms op een keiharde manier, om alcohol te drinken en varkensvlees te eten.
Een moslima die geïnterviewd werd door RTL en die ondertussen China is ontvlucht, gaf aan dat de Chinese overheid koste wat kost, de Oeigoeren Chinees willen maken. Men ziet de moslims als terroristen (waar heb ik dat vaker gehoord) en men wil de Islam tegengaan in heel China.

In augustus van dit jaar wist de Volkskrant reeds te melden dat leden van het VN Comité inzake de Uitbanning van Rassendiscriminatie hadden aangegeven dat “ … in Xinjiang een miljoen vooral islamitische Oeigoeren worden vastgehouden in contraterrorismecentra en nog eens twee miljoen in heropvoedingskampen. De regio zou hierdoor veranderd zijn in een ‘enorm, in geheimzinnigheid gehuld interneringskamp, een zone van straffeloosheid’ … “
Het is toch compleet van de ratten besnuffeld dat in onze moderne tijd mensen in heropvoedingskampen worden gestopt, concentratiekampen zoals de nazi’s dat hebben gedaan ten tijden van de Tweede Wereldoorlog, alleen omdat iemand een ander geloof heeft. En als je de beelden hebt gezien, kan je niet anders dan beamen dat het grote concentratiekampen zijn. Een voetbalveld wat compleet is omgebouwd tot zo’n kamp met een grote muur er omheen, want de Oeigoeren zouden eens weg willen lopen. Vind je het gek? Zoiets is niet van deze tijd, sterker nog, het is van geen enkele tijd.

Het staat vrij voor iedereen om te geloven of niet te geloven. Ja, u daar op die stoel, u zegt nu natuurlijk, maar dat is niet in de Islam. Voor deze persoon, zeg ik dan: “ … Lees gewoon eens het artikel van Dr. Marzouk Aulad Abdellah: ‘Er is geen dwang in de godsdienst.’ (9:129) Het recht op godsdienstvrijheid en burgerlijke vrijheden in de islam … " Een niet te lang artikel, zeer interessant.