Blijf met je ongewenste tengels van vrouwen af…

Sylvia Peters 10 okt 2018

Een column die ik een tijdje geleden al geschreven had, blijkt nu ineens actuele kost. In Rotterdam blijkt na onderzoek het uitgaansleven voor vrouwen soms helemaal niet zo gezellig te zijn. Zeker niet voor aantrekkelijke jonge vrouwen. Zij lijken loslopend wild te zijn voor opdringerige mannen. Maar het zijn niet alleen de jonge kippen die lastig worden gevallen, ook de oude soepkippen hebben er gewoon nog last van.
Een avondje stappen met je vriendinnen, het blijft altijd leuk. Even weg van alle dagelijkse beslommeringen, lekker dansen en dollen. Na een paar wijntjes vergeten we al snel onze leeftijd, maar we weten echt wel dat we niet meer de hot chicks van achttien zijn en dat we in sommige zaken de gemiddelde leeftijd dan ook aardig omhoogtrekken. Maar wat maakt het uit, we hebben plezier en daar gaat het om.
Het is wel jammer dat op de een of andere manier sommige mannen denken, dat als je op deze leeftijd uitgaat, je automatisch ook een ‘desperate housewife’ bent. En zij offeren zich graag op als ‘de redder in nood’. Sommige doen dat heel subtiel, ze lopen langs en zitten even stiekem aan je billen, andere gooien zich vol in de strijd en vertellen je dat je de mooiste vrouw bent die ze die avond hebben gezien. Zonder een reactie op die leugen af te wachten, zijn hun handen ineens op plekken waar je ze liever niet hebt. Althans, niet zijn handen. Als je niet op zijn avances ingaat en zegt dat hij op moet rotten, verander je automatisch van een desperate housewife in een hooghartige trut. Zomaar, je hoeft er niets voor te doen.
Er lopen in de uitgaansgelegenheden dus blijkbaar een aantal mannen rond die het allemaal niet zo goed begrijpen. Mannen die denken dat ze iedere vrouw zo maar kunnen betasten, zonder dat die vrouw daar ook behoefte aan heeft. Of misschien vinden zij die goedkeuring van de vrouw helemaal niet zo belangrijk? Of ze denken dat ze onweerstaanbaar zijn en ons een dienst bewijzen? Wat het ook mag zijn waardoor deze figuren denken dat ze de grijpgrage Juan uit kunnen hangen, ze maken een grote vergissing. Zulke mannen wekken namelijk alleen maar minachting op, trieste figuren die blijkbaar niet in staat zijn om op een ‘normale’ manier een vrouw te versieren. Ze zijn het lachertje van de avond en slechte vertegenwoordigers van het mannelijke ‘ras’.