Keep it moving

Natisha Engel 29 sep 2018

De laatste week van zomer is officieel voorbij nu dat het weer onder de 20 graden daalt. Terrasjes worden binnengehaald en kledingkasten worden omgewisseld van zomerkleding naar winterkleding. Met koudere temperaturen is het verleidelijker om op je bank te blijven zitten en wil je het liefst alleen je huis uit als het absoluut moet. Je wilt er niet aan beginnen te denken om te gaan sporten als het buiten hard waait of het regent. Toch is het belangrijk om actief te blijven in de winterperiode en in beweging te blijven.

Actief blijven in de koudere maanden betekent niet dat je het alleen moet doen. Een simpele manier om te zorgen dat je in beweging blijft in de winterperiode is om een ‘fitness-buddy’ te zoeken. Door met je vrienden een moment af te spreken om samen te gaan sporten zorg je ervoor dat er motivatie vanuit beide kanten komt. Ook al is het samen de honden uit te laten of een half uurtje naar de sportschool gaan, voel je je op een of andere manier verplicht om te gaan sporten, omdat je een afspraak met iemand anders hebt gemaakt. Niet alleen dat maar jullie kunnen elkaar ook motiveren als een van jullie motivatie verliest om te gaan sporten.

Het is vaak makkelijker om te gaan sporten als je eenmaal uit huis bent. Volgende keer als je vertrekt voor werk of school, neem je sportkleding ook mee. Door je kleding al bij de hand te hebben, kan je sporten plakken aan je dagelijkse routine en een tussenstop maken bij de sportschool voordat je terug naar huis gaat.

Een andere manier om actief te blijven tijdens de winterperiode is om thuis te sporten. Er zijn sommige dagen wanneer het echt moeilijk is het gemak van jouw eigen woonkamer te verlaten. Om toch je fitness binnen te krijgen, kan je online talloze workouts vinden die je thuis kunt doen. Op YouTube staan er genoeg trainingsvideo’s geschikt voor elk soort routine. Met je yogamat in je woonkamer heb je binnen tien minuten al je dagelijkse buikspieroefeningen gehad en moest je geen moeite doen om het comfort van je eigen huis te verlaten.

Behalve de traditionele oefeningen bij de sportschool zijn er natuurlijk ook verschillende fitnesslessen die je kunt volgen. Het is makkelijker om te gaan sporten als je een sport of een specifieke les volgt waarop je jezelf verheugd en van geniet. Tijdens de wintermaanden kan je jezelf overtuigen om een uurtje te gaan dansen of te kickboksen. Actief blijven betekent niet alleen op de tredmolen rennen, maar ook plezier hebben terwijl je sport.