SGP en de genderdiscussie

Vandaag konden we lezen dat de SGP een stagiair aangetrokken heeft om het genderdebat te onderzoeken en voor te bereiden voor een fractiestandpunt. Dat het een moeilijk onderwerp is, kan duidelijk zijn omdat specifiek een stagiair een onderzoek hierover moet gaan doen.

Dit jaar nog heeft Roelof Bisschop nog aangegeven bij het debat over het wetsvoorstel over de rechtspositie van transgenders: “ … Is het een maatschappelijk breed gevoelde en gedragen wens om de begrippen man en vrouw te vervagen? Bepaald niet. Het overgrote deel van de nuchtere Nederlanders verzet zich expliciet of impliciet tegen dergelijke plannen of ziet ze als gendergekte. Wie alleen maar even zijn oor te luisteren legt bij gewone burgers merkt hoe lachwekkend men de discussie over het ‘geachte reizigers’ bij de NS en de hype van de genderneutrale toiletten vindt …”

De discussie gaat dus transgenders, ik maar denken over de gelijkheid van man en vrouw. In Metro stond op 17 januari 2013 een ‘aardige’ column van Luuk Koelman te lezen over dit onderwerp en ik las daar in: “ … Zo staat het ook in de Bijbel: “Vrouwen, weest aan uw man onderdanig als aan de Here.” Niet voor niets maakte Jezus Christus, Gods enige Zoon, geen enkele vrouw tot apostel. Twaalf mannen koos hij. Waarom? Omdat het vrouwen niet toekomt te regeren … “ en “ … De man heeft de macht te gebieden over de vrouw. Een onwrikbare grondslag, want uiteindelijk komt het hierop neer: als God had gewild dat vrouwen op de kieslijst van de SGP terecht kwamen, had Hij Kees van der Staaij wel een andere mening ingefluisterd … “

De SGP stagiair krijgt het dan wel druk met het voorbereiden van het genderdebat, misschien ook maar even een goed onderbouwd standpunt over de positie van de vrouw vastleggen. Maar als hij, ik ga er van uit dat het een jongeman van SGP-huize wordt (natuurlijk helemaal fout dat ik dit denk), bezig gaat, kan hij misschien nog een derde onderwerp voorbereiden en dat is de houding t.o.v. Islam. Heer Van der Staaij zei in 2017 bij het lijsttrekkersdebat voor de NOS dat de Islam wel degelijk een gevaar is. De NOS schreef: “… De SGP-leider vindt de islam persoonlijk wel een bedreiging. Niet alleen als het gaat om de zogenoemde radicale islam. "Ik vind dat je moet oppassen met het maken van onderscheid tussen de brave islam en de radicale islam. Helaas zijn de verschillen niet altijd even duidelijk … "

Dus sterkte voor de SGP-stagiair, ik ben benieuwd.