Seks, zon & drank

Als je een paar erotisch getinte boeken op je naam hebt staan, ga je niet zo snel meer blozen van het woordje seks. Sterker nog, ik denk dat je er dan zelfs makkelijker over praat. Tenslotte is praten over seks, nog steeds iets anders dan het daadwerkelijk doen. Schrijven over seks is nog makkelijker, zeker als je met je laptop lekker in het zonnetje zit met een gezellig muziekje op de achtergrond.
‘Let’s talk about sex, baby… Let’s talk about you and me… Let’s talk about all the good things… And the bad things that may be’.
Seks blijft namelijk altijd een fascinerend onderwerp. Zeker op feestjes tijdens de borrel. De een steekt een zoutje in zijn mond en bij de ander worden de gesprekken soms wat ‘pittiger’ en dubbelzinniger. Mensen met een aardig slokje op worden vaak loslippiger en dankzij deze ‘dronkenmanspraat’ of ‘dronkenvrouwenpraat’, heb ik in het verleden menig passage in mijn boeken kunnen vullen.
De BOB remt op tijd af, maar bij de rest valt de remming weg en zij worden een stuk vrijer. Dit komt omdat alcohol een verdovend effect heeft op de hersenen. Seksuele prikkels komen hierdoor makkelijker binnen en je schaamte- en verantwoordelijkheidsgevoel worden zorgvuldig ingepakt in een dikke laag met alcohol doordrenkte watten. Voor veel mensen staat drank dan ook inherent aan geil zijn. Toch is het niet de drank die je geil maakt, het zijn echt je remmingen die als sneeuw voor de zon smelten.
Die zon laat trouwens wel meer dingen ontdooien. Die grote gele bol heeft namelijk wel degelijk effect op je hormonen. Door de zon krijg je meer vitamine D binnen, die de aanmaak van hormonen stimuleren. Op zonnige dagen kan je testosteron gehalte daardoor net hoog zo oplopen als de temperatuur. Daarnaast maak je door die hete bal ook nog eens het gelukshormoon endorfine aan. Dus door al die zon aanbiddende hormonen kan het gebeuren dat je na een puur uurtjes zonnen, veranderd in een ongegeneerd geil wezen.
Dus… aangezien we op het moment al dicht tegen een officiële hittegolf aanzitten en er waarschijnlijk de komende weken nog meer zonnige dagen volgen, wens ik iedereen een gezellige en hete zomer!