Lekker op mijn stoepfiets!

Kinderen leren fietsen op de stoep.
Als we dat goed kunnen mogen we ons fietskunstje op de weg laten zien. Ik kan me nog goed herinneren dat we op de basisschool zelfs fietsexamen op de weg moesten doen.
Inmiddels ben ik behoorlijk wat ouder en voel ik me écht volwassen! Om die reden heb ik besloten dat ik alles zelf mag bepalen. Dat doe ik dan ook graag!
Al jaren vind ik het niet prettig om naast de auto’s op de weg te fietsen.
Ik fiets nu steeds vaker gewoon lekker op de stoep.
Lekker knus tussen alle wandelende mensen door. Af en toe schiet er een kindje voor mijn fiets. Geweldig hoe ik die dan altijd nog net kan ontwijken!
Het leukste vind ik om tegen iemand die op de stoep loopt even hard “hallooooo” te roepen precies op het moment als ik langs fiets. Diegene springt dan altijd schattig voor mij opzij. Soms moet ik lachen want dan struikelen ze een beetje van schrik. Oh ja, waar ik ook zo vrolijk van word zijn oudere mensen met een rollator. Die blijven dan ineens héél stil staan als ik er aan kom. Dan wachten ze eventjes totdat ik voorbij ben gefietst. Lief hè? Ook vind ik het spannend om vlak langs woningen te fietsen. Vooral als ze geen voortuintjes hebben. Soms heb ik het geluk dat er net iemand de voordeur uitstapt. Dan kijken ze me heel verbaasd aan en dan zeg ik gewoon vriendelijk gedag.

Tegenwoordig heb ik een elektrische bakfiets. Super handig!
Mijn twee kindjes zet ik gezellig voorin die bak…. Tussen de boodschappen. Maar vorige week gebeurde er toch iets raars?! ‘s Ochtends heb ik meestal een beetje haast omdat ik naar mijn werk moet en vóór die tijd mijn kinderen naar school moet brengen. Snel fietste ik over de stoep en moet op een bepaald moment de weg oversteken om bij de school te komen. Ik zag wel een auto aankomen maar die reed niet zo hard en ik ben best snel vanwege het ‘motortje’ op mijn fiets. Dus ik fiets de weg op. Trapt die automobilist ineens boven op zijn rem?! Van schrik doe ik dat ook en stonden we midden op de weg. De automobilist begon te schreeuwen dat ik geen goeie moeder zou zijn omdat ik mijn kinderen zomaar ineens voor een auto schuif? Nou ja zeg….Hij ziet toch dat ik vanaf de stoep de weg op kom rijden?
Nu weet ik het zeker….! Ik fiets nóóit meer op de weg.
Veel te gevaarlijk!