Alfa’s, Bèta’s en Fuckboys

Chi-Hang Chim 30 jul 2018

Ik ben haar naam vergeten.
Daarnaast heb ik ook gelogen over mijn naam en mijn beroep. Blijkbaar stonden wij vorige week nagenoeg op dezelfde plek in dezelfde kroeg. Dat ik me niets meer van ons gesprek kan herinneren is natuurlijk niet echt een charmante vertoning.
Ze kijkt mij afkeurend aan alsof ik een pup ben die op haar splinternieuwe bank heeft geplast. Ik beweeg heel ongemakkelijk mijn hoofd op de maat van de muziek. Dan schreeuwt zij in mijn oor: “Waarom doe je zoiets in godsnaam? Je bent zeker zo’n ‘Fuckboy’?!” Op dat moment weet ik niet precies wat een Fuckboy inhoudt. Het is toch ook een belachelijk woord. Een ware verloedering van de Nederlandse taal. Een slecht gekozen Engels pleonasme. Er is niet eens moeite gedaan om een mooi dubbelzinnig Nederlands woord te bedenken. Ik mis toch de tijden dat woorden zoals “greppelslet” en “vloerduif” werden bedacht.
Later werd mij duidelijk dat een Fuckboy een man/jongen is die er alles aan doet om een meisje het bed in te krijgen. Niks nieuws eigenlijk toch? Gewoon een man die duidelijk alfagedrag vertoont. Een sportschool type dat meer geld uitgeeft aan voedingssupplementen dan aan al zijn andere boodschappen. Hij reageert doorgaans tien uur later pas op je bericht. Het getal tien is namelijk mooi rond. Zijn lichaam is een tempel, maar aan zijn tatoeages te zien tolereert hij er blijkbaar wel graffiti op. Hij heeft bij wijze van spreken al een condoom om voordat zijn date is begonnen. Hij kan niet bevriend zijn met vrouwen. Hij ziet ze puur als lustobject en heeft meerdere opties. Hij heeft Tinder al meerdere malen uitgespeeld. Zijn motto: in het leven moet je soms eerst genoeg draken verslaan om bij de prinses te kunnen komen.

Ik raak steeds verder vervreemd van de aantijging Fuckboy. Ik wilde haar helemaal niet versieren. Om eerlijk te zijn sluit ik mijzelf in dit geval nog liever op in mijn slaapkamer met kaarslichtjes en teken ik een vrouwengezichtje op mijn linkerhand.
Even generaliserend: een doorsnee vrouw zal haar droomman omschrijven als een man met Bèta-eigenschappen. Terwijl zij zelf niet door heeft dat zij altijd voor de Alfa zal vallen. Daar kunnen deze vrouwen ook niks aan doen, dat is puur te wijten aan Darwinistisch, instinctief gedrag.
Ach, er zullen hopelijk toch vrouwen zijn die verder zijn geëvolueerd. Ik denk namelijk ook dat er mannen zijn die verder zijn geëvolueerd dan de “Fuckboy”. Je moet ze alleen wel herkennen…