Vegetarisch

Gerda Muis 1 mei 2018

Vegetarisch, mensen die een blaadje sla eten en geitenwollen sokken dragen.
Of soms mensen die voorlopen op de toekomst meedenkend zijn aan het broeikas effect.
we maken er ik van, ik durf uit mijn gewoontes te stappen en te veranderen.  Vegetarische mensen zijn creatieve mensen, bourgondische mensen die houden van lekker vers eten.

Ben ik al voorbereid op de toekomst? Straks als we een stukje gekweekt vlees moeten eten waar niks echt meer aan is. Niet meer zo als vroeger. Omdat wij eigenlijk gewoon veel te veel kapot maken. Dat er straks geen koe varken of kip meer rond loopt maar we wel van het broeikas effect af zijn. Kunnen we niet met ze alle wat minderen nee daar zijn wij gewoon te hebzuchtige ego.. monsters voor. Vlees zou een stukje luxe moeten zijn zonder al dat zout en e nummers gewoon puur. Ik geniet ondertussen van mijn vegetarische bloemkool curry het draait uiteindelijk allemaal om smaak. En smaak voegen wij zelf toe. Dat kippetje wat geen zonlicht krijgt en zes weken leeft zit geen kraak of smaak aan maar je krijgt er wel gratis antibiotica resistentie bij omdat jij zo graag dat kippetje wil voor nog geen 7,99 per kilo. Voor zo prijs kan je ook niks anders verwachten.

Misschien was dat plaatselijke boertje vroeger nog niet zo slecht? Als we allemaal meer tijd hadden. Tijd om na te denken maar ook tijd om het uit te voeren. Minder geleefd worden, bewuster na te denken. Kunnen we even die automatische piloot uit zetten? Kinderen de baas laten zijn. Nou ja meer door de ogen van kinderen te kijken. En even heel goed realiseren dat we op deze manier er niet komen met ze alle. Dus ik zet de stap om creatief te koken met groenten en zo op ze tijd een stukje puur vlees.