Kies voor geluk

Juliët de Pater 8 mei 2018

Ik ga heel slecht. Op school doe ik hard mijn best m maar wordt hier niet gelukkig van. Ik scoor middelmatig en heb weinig motivatie. De zomer komt eraan maar ik heb geen leuke vooruitzichten. Geen mooie vakantiebestemming, nee niks. Om mij heen lijkt iedereen het beter te hebben. Ze hebben plezier in het leven, zijn gemotiveerd en lijken gelukkig.

Hier ben ik zo intens jaloers op. Wat doe ik verkeerd? Ik ben pas 22, waarom heb ik dan nergens zin in? Waarom? Ik denk dat ik wel weet waarom. Vier jaar geleden heb ik niet mijn hart gevolgd maar juist de menigte. Iedereen ging studeren, want ja dat hoort er nou eenmaal bij. Mijn ouders hadden een mooie pot gespaard en met een mooie cijferlijst van de havo had ik genoeg keuze. Ik kon niet kiezen, van geen een studie ging mijn hart sneller kloppen. Uiteindelijk toch een keuze gemaakt. De verkeerde. En nu zit ik in mijn vierde jaar, te vechten voor die laatste loodjes. Zodat ik straks kan weglopen met een diploma die ik zo snel mogelijk wil vergeten.

De afgelopen vier jaar zijn niet verpest of verspilt. Ik heb veel leuke mensen leren kennen en ook mezelf beter. Maar hoe tof zou mijn leven nu zijn als ik vier jaar geleden niet had geluisterd naar wat iedereen wilde dat ik ging doen maar dat ik had geluisterd naar wat ik wilde doen?

Misschien, heel misschien, was ik dan nu gelukkig.