Harry en Meghan
Net bekomen van een zangeres met rollende ogen die een kip nadoet, of een andere plaag dient zich aan. ‘Nog één nachtje slapen,’ zegt de zoveelste in haar stoel soppende of op zijn kruk wippende royalty-deskundige. Ik noem geen namen: te veel en te ergerlijk. Ook niet van ‘die ene uit Engeland en die andere uit Amerika’ die door hun voorgenomen huwelijk ‘ons’ zo blij maken.
Blijde gezichten van BN’ers bij de diverse praatprogramma’s van Nederland. Behalve Peter R. de Vries. Die heeft niets met koningshuizen. Hij bemoeit zich liever met een bekende boef die voor het hekje staat in een zwaarbewaakte bunker waar al vroeg een rij staat van mensen vererende ‘toeristen’ die een glimp hopen op te vangen van rapaille en Astrid. Wat een geweldige vrouw. Wat een goed boek.
Het kan niet op, wat een week: vandaag het huwelijk van ‘die twee’. Zelfs uit Australië zijn ze gekomen om de koets voorbij te zien rijden. Verkleed als elfje! Nee, op grond daarvan kun je niet opgepakt worden. En zul je altijd zien: in Engeland regent het frequent; depressies krijgen wij altijd uit dit land, maar vandaag is het daar stralend zonnig. Je krijgt niet altijd wat je verdient.
Uitgebreid wordt de dresscode besproken. De jurken moeten net over de knie vallen en de mannen kleden zich in jacquet. De steeds meer krimpende Elizabeth zal toch een zoompje moeten leggen. Philip loopt er sowieso bij als een pinguïn.
Geen probleem voor Willem-Alexander en Máxima, want die zijn niet uitgenodigd en kunnen dus nog uitrusten van Koningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei. Max hoeft Jan Taminiau niet te bellen en Alexander (nee, niet Pechtold, die heeft een akkefietje door zijn uitspraak over Russen) kan zijn veredelde marechaussee-uniform in de mottenballen laten hangen.
Het wordt een ingetogen huwelijk met maar zeshonderd genodigden onder wie mensen uit de liefdadigheidswereld. Want dat zal toch de corebusiness van ‘die twee’ worden. Het huwelijksfeest kost dan ook niet meer dan een slordige vijftigmiljoen pond.
Jammer dat de vader van ‘die andere uit Amerika’ er niet bij kan zijn. Maar dat gebeurt wel vaker: heeft de een moeite om vliegtuigluiken gesloten te houden, heeft de ander hartfalen. Ach, falen blijft falen.
Vanmiddag zal er wel weer een collectant voor de supermarkt staan. Ik denk dat ik toch maar eens een selfie neem als ik royaal een euro doneer.