Elektrisch Internet

Edwin de Boer 3 mei 2018

In 1993 kocht ik samen met mijn maat een knoepert van een computer, de Pentium 1. Mensen kwamen kijken. We waren in 1991 al King van de digitale Hill met onze 486 (fl 1200, van de vrachtwagen gevallen) met een cache van maar liefst 8Kb en een processor die gekoeld moest worden. Respect!

Wat deed ik ermee? Niet zoveel, ja met vierkante formule 1 wagens het vierkante Monza circuit afjakkeren, trachten de tijd van mijn maat met een duizendste te verbeteren. Maar die Pentium1, die kon zoveel meer (volgens maat). Ik moet zeggen, de spelletjes zagen er inderdaad een stuk beter uit, maar voor zelfbevrediging was dat ding nog absoluut ongeschikt (het omslaan van een bladzijde uit de Tuk naar de volgende plaat visuele stimulans ging een stuk sneller). Bovendien viel er weinig te trollen. Klagen over celebs deed je middels een boze brief naar de Microgids en daar zat altijd een redactielid die publicatie voorkwam.

Da’s nu wel anders. Ik zag laatst het omstreden filmpje van Boef, waarin hij geen excuses maakte voor de lift van “kechs”. Daarover kun je vinden wat je wilt, maar ik waardeerde zijn eerlijkheid in deze. Je weet nu wat je aan hem hebt. Bovendien zegt hij daarin nog iets veel interessanter, nm dat iedereen negatieve commentaren op zijn Snapchat, Facebook, Instagram achterlaat, maar dat ze wel naar hem blijven kijken. “Ga dan weg en volg mij niet!” Hij heeft groot gelijk.

Hij neemt, en met hem vele celebs en noncelebs, dit medium bloedserieus. Terecht voor hem, het is zijn basis voor doekoe in zijn platvink. Maar voor noncelebs? Ik neem het in ieder geval niet meer serieus, het geklaag en getroll al helemaal niet. Ik geef toe, ik heb ook foto’s van vers bereide maaltijden verspreid in een vruchteloze poging mijzelf op het elektrisch internet te presenteren als een toffe peer. Maar ik ben klaar met deze zelfbevrediging van mijn imago.

Getrollt ben ik trouwens nooit. Mocht dat gebeuren dan beeld ik me de troll in als een corpulent triest iemand, broek op de enkels en shirt met slietjes zaad en een nadruppende pielemoos rustend op zijn dij. Dat helpt en zouden meer mensen moeten doen. En nu? Nu maar even natürliche Titten loeren op Pornhub voor mijn satisfactie, en misschien laat ik wel een comment achter dat ik het mooi vond.